Bursa'da taşeron kıyımı!

Bursa'da taşeron kıyımı!

Ekonomik kriz gerekçesiyle Tofaş'ın anlaştığı taşeron firma NEPAR ile sözleşmesi sona erince 97 taşeron işçisi ekmeğinden oldu.

2018.11.20 16:24 - Son Güncellenme: 2018.11.20 18:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da taşeron kıyımı!

HABER: BURCU SEKMEN - SEFA BALABAN 
Otomotiv devlerinden Tofaş'ta üretimi tamamlanarak banttan çıkan araçların park sahasına sevkiyatını gerçekleştiren işçiler hem çalıştıkları ayın parasını alamadıkları hemde haksız yere işten çıkarıldıklarını savunarak fabrika önünde eylem gerçekleştirdi. 



Tüm Taşıma İşçileri Sendikası Bursa Şubesinin öncülüğünde toplanan işçiler , 'İş, ekmek yoksa barışta yok' sloganlarıyla seslerini duyurmaya çalıştı. 

TÜMTİS Bursa Şube Başkanı Özdemir Aslan yaptığı açıklamada taşeron işçilerin yasal haklarının hiçe sayıldığını ileri sürerek, '97 işçiyi haksız işten çıkaranlar bu insanların yaptığı işi fabrikadaki kadrolu personeline yaptırıyor. Bu insanların kıdem tazminatlarının bile nasıl ödeneceği meçhul. Bu işin peşini bırakmayacağız. Sendikamız avukatlarıyla gerekli davaları açacağız' diye duyurdu. 
Taşeronların protestosunun ardından yapılan açıklamada ise ; TOFAŞ ile taşeron şirketi olan NEPAR arasındaki işçi alım sözleşmesinin süresinin dolması ile birlikte söz konusu işçilerin taşeron firma tarafından iş akitlerine son verildiği duyuruldu. Bu açıklama sonrasında işçilerin TOFAŞ tarafından değil bağlı oldukları taşeron firma tarafından işsiz bırakıldığı ortaya çıktı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.20 16:24 - Son Güncellenme: 2018.11.20 18:19 - HABER MERKEZİ
A