Bursa Tirilye'de Zeytin Şenliği coşkusu yaşandı

Bursa Tirilye'de Zeytin Şenliği coşkusu yaşandı

Kaliteli zeytin üretimi, tarihi ve doğal güzellikleriyle adını dünyaya duyuran Tirilye'de Zeytin Şenliği coşkusu yaşandı. En Lezzetli Zeytin, Zeytinyağı ve Zeytinyağlı Yemek yarışmalarının yanı sıra halk oyunları gösterileri, zeytinyağından sabun yapımı atölye eğitimlerinin yer aldığı şenlikte coşku, Karadeniz müziğinin usta isimlerinden Fuat Saka konseriyle doruğa ulaştı.

2018.07.30 10:45 - Son Güncellenme: 2018.07.30 10:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Tirilye'de Zeytin Şenliği coşkusu yaşandı

Tirilye Zeytin Şenliği'nin üçüncüsü geniş katılımla gerçekleşti. Şenlikte kurulan zeytin, zeytinyağı ve hediyelik eşya stantları katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, stantları tek tek ziyaret ederek katılımcılara çeşitli hediyeler dağıttı. 

İki gün boyunca süren etkinlikler kapsamında "En Lezzetli Zeytin, Zeytinyağı ve Zeytinyağlı Yemek" yarışmalarının yanı sıra halk oyunları gösterileri, belediye kursiyerlerinin ritim gösterisi, Mudanya Bandosu ve Alt Cadde grubunun konseri, zeytinyağından sabun yapımı atölye eğitimleri yer alırken şenlik coşkusu Karadeniz müziğinin usta isimlerinden Fuat Saka konseriyle doruğa çıktı. Etkinlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, geleneksel hale getirilen şenliklerde, Mudanya'nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerinin tanıtımına katkı sağladıklarını belirterek, "30 Mart 2014'te göreve geldiğimizde temiz, dürüst, ahlaklı belediyeciliğin nasıl olacağını tüm dünyaya göstereceğiz dedik. Halkın seçtiğinin halktan korunmasına gerek yok dedik tüm kapıları kaldırdık. Mudanya'da öylesine güzel şeyler oluyor ki 30 yılda yapılanların 30 katını 52 ayda halkımızla buluşturduk. Mudanya'nın 47 mahallesinde hizmetlerimiz aralıksız olarak sürecek. İlçemizin her karışı hizmet almaya devam edecektir" dedi.

ŞENLİKTE FUAT SAKA RÜZGARI

"En Lezzetli Zeytin, Zeytinyağı ve Zeytinyağlı Yemek" yarışmaları şenliğin en fazla ilgi gören etkinliği oldu. En Lezzetli Zeytin yarışmasında birinciliği Nevin Yazgı alırken, ikinci Arzu Akın ve üçüncü Mehmet Zeki Ergün oldu. En Lezzetli Zeytinyağı yarışmasının birincisi Murat Ergün olurken, Vedat Ateş ikinci ve Nilgün Sürer de üçüncülüğü aldı. Zeytinyağlı Yemek kategorisinde ise jüri en lezzetli yemeği seçmekte zorlanırken, Nafiye Gül İşler ve Nilgün Ergün birinciliği paylaştı. Yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi.

Yarışmaların ardından Mudanya Bandosu eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Şenliğin finalinde sahneye çıkan Fuat Saka da verdiği konserle coşkuyu zirveye taşıdı. Genç yaşlı yüzlerce kişi Tirilye sahilinde Karadeniz müzikleriyle coştu.

"ZEYTİN VARSA SAĞLIK VAR, BARIŞ VAR"

Etkinliğe katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, "Zeytin benim için insanlığı sembolize eden bir canlı. Bir dalında barış, bir dalında özgürlük var. Meyvesinde sağlık var. Yaz kış yaprağını dökmez, umut var. Zeytin yaşamımızın her alanında, hepimizin ısrarla üzerinde durması gereken kıymetli varlığımız. Dünyanın her yerinde ihtiyaç duyduğumuz tek şey elbette barış, zeytinin en önemli özelliği dünyaya barışı hatırlatır. Zeytin bizim için barışın simgesidir. Zeytini korumalı, yaşatmalıyız. Zeytin varsa sağlık var" ifadelerini kullandı.

Tirilye Mahalle Muhtarı Süleyman Alkız, Mudanya'nın değerlerini dünyaya tanıtan Başkan Türkyılmaz ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.30 10:45 - Son Güncellenme: 2018.07.30 10:46 - HABER MERKEZİ
A