Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Matlı: Reel sektöre sunulan bu destek çok kıymetli

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Matlı: Reel sektöre sunulan bu destek çok kıymetli

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, 14 bankanın katılımıyla hayata geçirilen 'KOBİ Değer Kredisi' destek paketini değerlendirdi.

2019.01.11 16:24 - Son Güncellenme: 2019.01.11 16:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Matlı: Reel sektöre sunulan bu destek çok kıymetli

Açıklanan KOBİ destek paketi ile yıllık cirosu 25 milyon TL'nin altında olan mikro düzeyde yaklaşık 40 bin işletmeye, aylık yüzde 1.54 faiz oranıyla finansman desteği sağlanacağını belirten Matlı, KOBİ Değer Kredisi desteği ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmana erişim noktasında nefes alacağını ve bu durumun istihdam, üretim ve ihracat rakamlarına olumlu yansımalarının olacağını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan KOBİ Değer Paketinin reel sektöre büyük motivasyon sağlayacağını ifade eden Matlı, "Yurtdışı kaynaklı siyasi ve ekonomik tüm manipülasyonlara ve dövizdeki dalgalanmalara rağmen, içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci, en az hasarla atlatabilmek için hükümetimiz tarafından reel sektöre sunulan bu destek çok kıymetlidir" dedi.

Kimler Yararlanabilecek

KOBİ Değer Kredisi ile üretim ve ihracat yapan, yıllık cirosu 25 milyon TL ve altında olan işletmelere 20 milyarlık kaynak sağlanacak. Kredi aylık yüzde 1.54 faizle (yıllık 18.50) 6 ay ana para ödemesiz ve 36 ay vadeli olarak kullandırılacak.

Ayrıca imalat ve ihracat yapan firmalar azami 1 milyon, ticaret ve hizmet sektörüyle uğraşanlar ise 500 bin TL kredi kullanabilecek. Piyasa faizinden 9 puan daha az olan destek paketiyle KOBİ'ler 4 milyar 100 milyon TL daha az faiz ödeyecek.

İşletmeler KOBİ Değer Kredisini; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank, TEB, Yapı Kredi, QNB, Şekerbank, Alternatif Bank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Albaraka Türk`ten kullanabilecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.11 16:24 - Son Güncellenme: 2019.01.11 16:24 - HABER MERKEZİ
A