Bursa Ticaret Borsası'nda girişimcilik eğitimleri sürüyor

Bursa Ticaret Borsası'nda girişimcilik eğitimleri sürüyor

Bursa Ticaret Borsası (BTB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, bu yıl da aralıksız devam ediyor.

2018.03.13 14:48 - Son Güncellenme: 2018.03.13 14:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Ticaret Borsası'nda girişimcilik eğitimleri sürüyor

Bursa Ticaret Borsası, KOSGEB ile imzalamış olduğu protokol kapsamında üç yıldır kesintisiz sürdürdüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine, bu yıl da yedi ayrı eğitimle ev sahipliği yapıyor. Düzenlenen eğitimlerle girişimci adaylarına iş dünyasının kapılarını aralayarak büyük fırsatlar sunan Borsa, şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmekte oldukça kararlı görünüyor. 2-5 Nisan 2018 tarihleri arasında on üçüncüsü düzenlenecek olan eğitimlerde, girişimci adaylarına girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, vergi mevzuatı ve iş planı hazırlama gibi konularda temel eğitimler verilerek, girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor. Bursa Ticaret Borsası, KOSGEB iş birliğiyle bugüne kadar düzenlediği eğitimlerde, 314 girişimciye eğitim vermiş ve sertifika almaya hak kazanan girişimcilerden yaklaşık üçte biri de işyerlerini açmıştı.

İŞİN SIRRI HERKES GİBİ OLMAMAKTAN GEÇİYOR

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, girişimci adaylarının ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi. Borsa olarak şehir ve ülke ekonomisine, istihdamına katkı sağladıklarını belirten Matlı, "Ülke olarak hedeflerimize ulaşmak içingençlerimizin, kadınlarımızın isteği, motivasyonu bizler için çok umut verici.  Yol haritası, strateji ve çalışma azmi olan herkese kapımız açık. Ayrıca iş dünyası da farklı girişimcilik örneklerini, başarılı yöneticilerini, dinamik iş insanlarını aralarına almak için oldukça hevesli. Farklı olan, çalışmaya inanan, güçlükler karşısında pes etmeyip ders çıkarabilen herkes, iş hayatında kesinlikle istediği başarıyı elde edecektir. Bu işin sırrı herkes gibi olmamaktan, fark yaratmaktan geçiyor" dedi.

150 BİN TL'YE KADAR DESTEK

Bursa Ticaret Borsası ve KOSGEB tarafından birlikte düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan ve projeleri onaylanan girişimciler, 2 bin TL İşletme Kuruluş Desteği, 18 bin TL Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ve 30 bin TL de İşletme Giderleri Desteği olmak üzere 50 bin TL'si geri ödemesiz, 100 bin TL`si geri ödemeli toplam 150 bin TL olan desteklerden yararlanabilecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.13 14:48 - Son Güncellenme: 2018.03.13 14:49 - HABER MERKEZİ
A