Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı: "Yerli ve milli üretimin desteklenmesinden yanayız"

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı: "Yerli ve milli üretimin desteklenmesinden yanayız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Kalite Birliği Derneği (KAL-BİR) ile TSE Bursa Bölge Koordinatörlüğünün yerli üretim ve ürün kullanımını teşvik amacıyla hayata geçirdiği 'Milli Ses Ver' projesine destek verdi. Projenin 'Yerli ve Milli' algısına destekleyecek nitelikte olduğunun altını çizen Özer Matlı, "Yerli ve milli üretimin her zaman desteklenmesinden yanayız" dedi.

2018.09.12 11:02 - Son Güncellenme: 2018.09.12 11:03 - Bursa Bölge
A
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı: "Yerli ve milli üretimin desteklenmesinden yanayız"

"Milli Ses Ver" projesinin Yürütme Kurulu Üyeleri; KAL-BİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, KAL-BİR Başkan Vekili Mustafa Karaman ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Araç Proje Müdürü Hakan Karaçengel,  TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı'yı ziyaret etti.

Projeyi; devletin yerli üretimi desteklemesi, toplumun TSE belgeli kaliteli ürünleri tüketmesi, tüketicilerin yasal haklarına sahip çıkması ve sanayicilerin de milli belgelendirmeye geçmesi için hayata geçirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Erkan Işığıçok, yerli ürünlere Litvanya'nın yapmış olduğu gibi Türk Bayrağı etiketi konulması önerisinde bulundu. Bu yöntemle tüketicinin yerli-yabancı ürün ayrımını daha rahat yapabileceğini ifade eden Prof. Dr. Işığıçok, yerli üretim alışkanlığının bu şekilde çok daha kolay kazanılabileceğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özer Matlı ise, konuyu hem TOBB'da hem de Bursa Ticaret Borsasında gündeme getireceğini ifade ederek, tüketicilerde yerli ve milli ürün kullanım alışkanlığının artması gerektiğini söyledi. 'Milli Ses Ver' projesinin 'Yerli ve Milli' algısını destekleyecek nitelikte olduğunun kaydeden Matlı, "Yerli ve milli üretimin her zaman desteklenmesinden yanayız" şeklinde konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.12 11:02 - Son Güncellenme: 2018.09.12 11:03 - Gülcan Tekin
A