Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı'dan gençlere çağrı

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı'dan gençlere çağrı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alan Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında girişimci adaylarına 200 bin TL hibe verileceğini açıklamasının ardından TÜBİTAK, 200 bi̇n li̇ra tutarında yüzde 100 hi̇be veri̇lecek genç gi̇ri̇şi̇m programı i̇çi̇n çağrıya çıktığını duyurdu.

2018.09.11 10:29 - Son Güncellenme: 2018.09.11 10:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Matlı'dan gençlere çağrı

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, TÜBİTAK'ın destek programında yer alan "Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme" başlıklı tematik alanında proje üretmeleri için genç girişimcilere çağrı yaptı.

16 Kasım'a kadar devam edecek girişimcilik programı kapsamında gençler teknoloji̇ ve yeni̇li̇k odaklı i̇ş fi̇ki̇rleri̇ni̇ bi̇ri̇nci̇ aşamada, uygulayıcı kuruluşlara anlatacak. Bunlar, uygulanabi̇li̇r i̇ş fi̇ki̇rleri̇ni̇ değerlendi̇rerek elemeye tabi̇ tutacak. Uygulayıcı kuruluşlar fi̇kri̇ beğeni̇len gençlere mentorluk yapacak. İ̇ş planı hazırlamaları i̇çi̇n destek sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Gençlerimize çok inanıyor ve güveniyoruz. Artık onlar bizlere göre çok daha fazla teknolojiyle iç içe yaşıyor ve yaratıcı yönleri bizlere göre çok daha güçlü. Bundan dolayı, devletimizin verdiği bu tarz desteklerden yararlanarak, katma değeri yüksek, tüm dünya ile rekabet edebileceğimiz ürün ve hizmet üretmeleri hem şehir hem ülke ekonomimizi daha ileriye taşıyacak önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Özellikle Bursa gibi tarımın ve gıda sanayinin başkenti olan bir şehirde yaşayan gençlerimizin, destek kapsamında da bulunan 'sürdürülebilir tarım ve beslenme' konusunda bu tarz hibe desteklerinden yararlanarak hayallerini gerçekleştirmelerini çok önemsiyoruz" dedi.

TÜBİTAK'ın 200 bi̇n li̇ra tutarındaki yüzde 100 hi̇be destek programı, "Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme" başta olmak üzere, "Akıllı Ulaşım", "Enerji ve Temiz Teknolojiler", "Sanayide Dijital Dönüşüm", "İletişim ve Sayısal Dönüşüm" ile "Sağlık ve İyi Yaşam" başlıklı tematik alanlarını kapsıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.11 10:29 - Son Güncellenme: 2018.09.11 10:29 - HABER MERKEZİ
A