Bursa Teknik Üniversitesi'nin sosyolog adayları Yıldırım'da sahaya indi

Bursa Teknik Üniversitesi'nin sosyolog adayları Yıldırım'da sahaya indi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Sosyoloji bölümü birinci sınıf öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Selda Adiloğlu'nun yürüttüğü Sosyal Bilimlerde Yöntem dersi kapsamında alan araştırmaları için Yıldırım'da sahaya indi.

2018.03.13 11:27 - Son Güncellenme: 2018.03.13 11:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Teknik Üniversitesi'nin sosyolog adayları Yıldırım'da sahaya indi

Yıldırım Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nden Sosyolog Hüseyin Pehlivan koordinatörlüğünde yürütülecek saha çalışmaları kapsamında öğrenciler gönüllülük esasına göre çalışmalarına başladı. Dönem boyunca dört farklı ekiple, toplamda 45 mahallede araştırma yapacak olan sosyoloji bölümü öğrencileri, Yıldırım mahallelerinde yaşayan ve kentteki dönüşümlere tanıklık eden kent sakinlerinden mahallelerin sosyal yapısı, aile yapıları, kültürel özellikleri, mahallenin sosyolojik dönüşümü vb. konular hakkında görüşmeler gerçekleştirecek. 24 hafta sürecek olan saha çalışmalarında öğrenciler kentte yaşanan sosyo-ekonomik, kültürel ve çevresel dönüşümleri irdelerken geçmişten günümüze yaşanan değişimlere ışık tutacak.

Öğrencilerin yürüteceği alan çalışmalarının sonucunda kentin doku ve tarihini korumak için kentsel çalışmalar kapsamında Yıldırım'da dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bir perspektif ortaya konulurken elde edilen araştırma verileri kamuoyu ile paylaşılacak ve kentsel hafızaya katkıda bulunulmuş olacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.13 11:27 - Son Güncellenme: 2018.03.13 11:29 - HABER MERKEZİ
A