Bursa Teknik Üniversitesi'ne TÜBİTAK desteği

Bursa Teknik Üniversitesi'ne TÜBİTAK desteği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), TÜBİTAK tarafından yayınlanan "Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO)'ne Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması Çağrısı" kapsamında destek almaya hak kazandı.

2017.08.11 10:23 - Son Güncellenme: 2017.08.11 10:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Teknik Üniversitesi'ne TÜBİTAK desteği

Kurulduğu günden bugüne, araştırma üniversitesi olma yolunda önemli çalışmalar gerçekleştiren BTÜ, yeni bir başarıya daha imza atarak TÜBİTAK tarafından yayınlanan "TTO'lara Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması Çağrısı" kapsamında destek almaya hak kazanan 9 üniversiteden biri oldu. 

Üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından faydalanması, girişimciliğin geliştirilmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesi ve üniversitelerde fikri sınai hakların yönetilmesi ve ticarileştirilmesi hedeflerine yönelik olarak faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Bu destekler kapsamında yürütülecek projenin süresi 24 ay olup yıllık bütçesi 600.000 TL, toplam bütçesi ise 1.200.000 TL olacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "Sanayi ile iç içe, yeni bilgiler üreten, bunları somut çıktılara dönüştüren, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren yenilikçi bir üniversite olma hedefimize katkı sağlayacak bu tür destekler bizim için çok önemli. Emeği geçen herkesi tebrik eder, öncelikle Bursa'mıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.08.11 10:23 - Son Güncellenme: 2017.08.11 10:23 - HABER MERKEZİ
A