Bursa Şehir Hastanesi meclis gündeminde

Bursa Şehir Hastanesi meclis gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Doğanköy'de yapımı devam eden Bursa Şehir Hastanesi'nin hastaneyi yapan Rönesans Grubu'na yüzde 70 doluluk garantisi ile 25 yıl boyunca ödenecek kiranın Türkiye bütçesine ne kadar yük getireceğini Sağlık Bakanı'na sordu.

2018.08.31 11:09 - Son Güncellenme: 2018.08.31 11:10 - Bursa Bölge
A
Bursa Şehir Hastanesi meclis gündeminde

Bursa Şehir Hastanesi'ni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya verdiği önergeyle Meclis gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Şehir Hastaneleri'nin 'Devlet Hastanesi' hüviyetinde olmayıp uluslararası finans kurumlarından alınan kredilerle kurulan, tamamen kâr amaçlı çalışan özel sektöre ait hastaneler olduğunu kaydetti. Devletin, yüzde 70 doluluk garantisi verilen bu hastanelere 25 yıl boyunca kira ödeyeceğine vurgu yapan Aydın, Bakan Koca'ya şu soruları yöneltti:

"DOLULUK ORANINA ULAŞILAMAZSA ÖDENEK EK ÖDENEK NE OLACAK?"

"Bursa Şehir Hastanesi için yapımı üstlenen şirketçe 389 milyon 29 bin 290 Avro yatırım bedeli finanse edildiği bildirilmektedir. Buna karşı Sağlık Bakanlığı kaç yıl boyunca kaç yüz milyon TL kira ödeyecektir? Artan kur artışıyla birlikte ilgili şirkete ödenecek miktar Türkiye Cumhuriyeti bütçesine ne kadar yük getirecektir? Bursa kentinde söz konusu hastane yüzde 70 doluluk oranına ulaşacak mıdır? Söz konusu doluluk oranına ulaşılamadığı takdirde firmaya ödenecek ek ödeneğin ne kadar olacağı öngörülmektedir?

"RÖNESANS'IN AK PARTİ İLE İLİŞKİSİ VAR MI?"

Bursa Şehir Hastanesi'nin yapımını Rönesans Grubu üstlenmiştir. Aynı grup daha önce açılan Adana Şehir Hastanesi'ni yapmıştır. Yine söz konusu grup Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Marmaris Okluk'ta 300 kişinin aynı anda konaklayabileceği dört bloklu 13 bin 166 metrekare kapalı inşaat alanına ihale açılmaksızın başlatılan Yazlık Saray, Ankara İncek'te yapımı süren ve davet yöntemiyle verilen yeni Yargıtay Binası'nı da yapımını üstlenmiştir. Söz konusu grubu yöneticilerinin Adalet ve Kalkınma Partisi ile bir ilişkileri var mıdır? Bakanlığınız tarafından bu ilişki sorgulanmış mıdır?"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.31 11:09 - Son Güncellenme: 2018.08.31 11:10 - Yaman Kaya
A