Bursa Osmangazi'ye dev bütçe

Bursa Osmangazi'ye dev bütçe

Osmangazi Belediyesi'nin 2018 yılı tahmini bütçesi 540 milyon TL olarak kabul edildi. Bütçede en büyük payı 232 milyon 235 bin lira ile yatırım giderleri aldı.

2017.11.13 19:40 - Son Güncellenme: 2017.11.13 19:40 - Bursa Bölge
A
Bursa Osmangazi'ye dev bütçe
04:36 Bursa Osmangazi'ye dev bütçe

İLGİLİ VİDEO

Bursa Osmangazi'ye dev bütçe

Osmangazi Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesi, belediye meclisinin kasım ayı ikinci oturumunda 540 milyon TL olarak kabul edildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlık ettiği oturumda oy çokluğuyla kabul edilen 2018 yılı bütçesinde, geçen yıla göre 50 milyon liralık artış oldu. Bütçe görüşmeleri öncesinde meclis üyelerine yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, gerçekleştirilen projelerin her birinin Bursa'ya vizyon kazandıran yatırımlar olduğunu söyledi.

2014-2019 çalışma dönemi içerisinde gerçekleştirmeyi planladıkları ve kamuoyu ile paylaştıkları '16 vizyon proje' içerisinde yer alan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, Panorama 1326 Bursa, Demirtaş Meydanı, Osmangazi Atletizm Salonu gibi projelerden bazılarının tamamlandığını, bazılarının da tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci kısmını oluşturan rezerv alandaki konutlarda hayat başladı. Şu an ikinci kısımdaki yer sahipleri ile görüşüp anlaşmaları yapıyoruz. Kent Meydanı kentsel dönüşüm'de en önemli kısmını oluşturan ve 108 milyon 406 bin liralık kaynak kullandığımız kamulaştırma işlemlerini de tamamladık. Hukuki süreç sebebiyle kalan birkaç binayı da kısa süre içerisinde yıkarak, Bursa'yı gerçek meydanına kavuşturacak olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesinin de temelini yakında atacağız. Panoramik Müze, Osmangazi Belediyesi Atletizm Salonu, Demirtaş Meydanı projelerimizde de sona gelindi" diye konuştu.

2018 yılı mali bütçesinde aslan payının 232 milyon 235 bin TL ile yine yatırımlara ayrıldığını belirten Dündar, "Yatırım giderlerinin dışında 187 milyon 815 bin lira ile mal ve hizmet alımı giderleri bütçeden ikinci sırada payını aldı. Toplam bütçeden 144 milyon 975 bin TL'lik kısmında da gayrimenkul ve kamulaştırma giderleri ile planlama yapıldı" dedi.

Meclis toplantısı, inceleme raporunun maddeler halinde okunmasıyla başladı. Raporun okunmasının ardından Başkan Dündar, 2018 yılı mali bütçesi ve belediye çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Grupların bütçe hakkındaki değerlendirmelerinin ardından 2018 yılı mali bütçe inceleme raporları, maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Oy çokluğuyla kabul edilen Osmangazi Belediyesi 2018 mali yılı bütçesi, bir önceki yıla göre 50 milyon liralık artışla toplam 540 milyon TL olarak belirlendi.

Bütçeyle ilgili görüşlerini aktaran MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, 2018 yılı mali bütçesindeki ayrılan paylara olumlu yaklaşırken, mahalleler arasındaki yatırımların eşit şekilde dağıtılması ve farklılıkların oluşmamasına dikkat çekti. Aydın, özellikle Demiryolu altında kalan mahallelere vurgu yaparak, mahallelere yapılacak yatırımlarda adaletin sağlanmasını istedi.

Muhalefetin ardından söz alan Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi, 2014 yılından bu yana gerçekleştirdiği yatırım ve sosyal belediyecilik çalışmalarıyla Türkiye'de öncü belediyelerden biri oldu. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projezi, zemin artı 5 kat modeliyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehircilik Şurası'nda Türkiye'de örnek proje ile gösterildi. Her hizmetimizi kamunun menfaati doğrultusunda ve şeffaflık ilkesi çerçevesinde yapıyoruz. En uygun ve en verimli şartlarda Osmangazi halkına hizmet sunuyoruz. Bizim için önemli olan kamu düzeni ve menfaatleridir. En ciddi yatırımları bu dönemde gerçekleştiriyoruz. Kent Meydanı projemiz Bursa'ya değer katacak. Bu proje için bugüne kadar 108 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Şimdi de vatandaşlarımıza kamuoyu yoklaması yaparak nasıl bir kent meydanı istediklerini soruyoruz. Burada da sizlere sormuş olayım. Fikirlerinizi bekliyoruz. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'yle alakalı inşaat bitti. Sadece resimlerin montajları yapılacak. Kapalı Atletizm Salonu, Kapalı Pazar Alanları ve Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi büyük maliyetli ciddi projeler. Hem finansal, hem de yatırım bakımından ilçe tarihin en büyük projeleri. Biz işimizde başarılıyız. Bu konuda da iddialıyız. 2018 yılı bütçemiz Osmangazi'mize hayırlı olsun" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.13 19:40 - Son Güncellenme: 2017.11.13 19:40 - Ali Yaşar
A