Bursa Osmangazi'de kaldırım ve parke taşı düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaldırım ve parke taşı düzenlemesi

Bursa Osmangazi Belediyesi, Muradiye ve Yahşibey mahallelerinde yürüttüğü kaldırım ve parke taşı döşeme çalışmaları ile bölgenin tarihi dokusunu tekrar ortaya çıkardı. 

2018.02.15 16:59 - Son Güncellenme: 2018.02.15 17:01 - Bursa Bölge
A
Bursa Osmangazi'de kaldırım ve parke taşı düzenlemesi
04:48 Bursa Osmangazi'de kaldırım ve parke taşı düzenlemesi

İLGİLİ VİDEO

Bursa Osmangazi'de kaldırım ve parke taşı düzenlemesi

Osmangazi Belediyesi, Muradiye ve Yahşibey mahallelerinde deforme olan yolları ve kaldırımları bölgenin tarihi dokusuna uygun şekilde yeniledi. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Beşikçiler Caddesi ile 2. Murat Sokak'ta toplam 5 bin 685 metrekare alanda eskiyen kilitli parke taşları sökülerek, yerine kaymayı ve sürtünmeyi engelleyen, yüzeyi granit bazalt kaplı kemer taşlar döşendi. Bölgedeki muhtelif 5 sokakta 111 metrekare parke yol kaplaması yapılırken, 170 metrekare kaldırım düzenlemesi gerçekleştirildi. 262 metrekare taraklı mozaik çalışması yapıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan çalışmaları yakından inceleyerek, "Merkezden en uzak noktaya kadar 136 mahallemizin tamamına hizmet götürüyoruz. Bursa tarihi bir şehir. Osmanlı'yı kuran şehir olan Bursa'da gerek Osmanlı, gerekse cumhuriyet dönemi mimari eserlerinin sayısı oldukça fazla. Başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere, belediyelerimiz tarihi mirasa sahip çıkma hususunda Türkiye'ye örnek oldu. Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyeler tarihi mirasın korunması ve yaşatılması çalışmalarında bizleri örnek alıyor" diye konuştu.

Bursa'nın en eski mahallelerinden olan Muradiye ve Yahşibey mahallelerinin tarihi dokusuna uygun olarak zemin kaplama ve çevre düzenleme çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Dündar, "Burası Türkiye'nin göz bebeği bir bölge. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası. Ulucami'den Çekirge'ye kadar bu bölgenin her yerinde Bursa tarihinin izlerine rastlıyoruz. Tarihimize sahip çıkarak, eserlerimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Geçtiğimiz hafta Ali Paşa Gazzizade Kültür Merkezi'nin inşaatına başladık. Tarihi miras ile ilgili daha birçok örnek çalışmamız var. Ördekli Kültür Merkezi etrafındaki bölge için hazırladığımız Tarihi Bursa Kültür Evleri projemiz ile de bölge ayağa kalkacak. Bu çalışmalar, bizim tarihe olan sahiplenmemizi gösteriyor. Tarihimizi sahiplenirsek, geleceğe çok daha emin adımlar atarız. Geleceğimiz aydınlık olur. Geçmişimize en güzel mimariyi, kültürü ve sosyal hayatı buluyoruz. Ama kendi geçmişimizden koparak farklı kültürlere özendiğimizde işlerimiz rast gitmiyor. Bu yüzden bizler de tarihi mirasa sahip çıkarak bu tür çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.

Açılış törenine Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ile çok sayıda davetli katıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.15 16:59 - Son Güncellenme: 2018.02.15 17:01 - Gülcan Tekin
A