Bursa Osmangazi Aile Rehberlik Merkezine yoğun ilgi

Bursa Osmangazi Aile Rehberlik Merkezine yoğun ilgi

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin toplumun temel taşı aileyi korumak, özellikle kadınlara ve çocuklara danışmanlık hizmeti vermek için kurduğu 'Aile Rehberlik Merkezi' vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Randevu sistemi ile çalışan merkez, bugüne kadar 3 branşta binlerce kişiye hizmet verdi.

2018.11.09 11:53 - Son Güncellenme: 2018.11.09 11:53 - Bursa Bölge
A
Bursa Osmangazi Aile Rehberlik Merkezine yoğun ilgi

Bursa'nın ilk Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi, Bireysel Psikolojik Destek, Aile Danışmanlığı ve Çift Danışmanlığı gibi konularda vatandaşların yanında oluyor. Başvurular doğrultusunda vatandaşlarla yüz yüze olduğu gibi telefonla da görüşülerek danışmanlık hizmeti veriliyor.

Her yaş grubundan vatandaşın büyük ilgi gösterdiği merkeze, ağırlıklı olarak kadınların başvurduğu görülüyor. Şiddete uğrayan kadınların yanı sıra aile içi düzeni sağlamak ve çocuk gelişimi konusunda bilgi almak isteyen kadınlar da Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi'nden faydalanıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışını en üst düzeyde hayata geçirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Toplumumuzun temel taşı olan aile kurumunu yaşatmak, sağlıklı ve geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek için oluşturulan Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi, sosyal belediyecilik alanında Bursa'da bir ilk. Mutlu ve huzurlu bir Osmangazi için çalışıyoruz. İnsanlar bir arada olsun, sevincini kederini paylaşsın, diyaloglarını geliştirsin istiyoruz. Belediye olarak vatandaşın derdine uzman kişilerce derman olmak, bireye ve aileye sahip çıkmak için çalışıyoruz. Bu merkezimizde sağlıklı fertlerle güvenli bir gelecek inşa etmek için hizmet veriyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.09 11:53 - Son Güncellenme: 2018.11.09 11:53 - Gülcan Tekin
A