Bursa OSB,engelleri aşarak üretimi destekliyor

Bursa OSB,engelleri aşarak üretimi destekliyor

Bursa Organize Sanayi Bölgesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz' mesajıyla program düzenledi. BTSO'da düzenlenen programda engelli gençlerin yaptığı el işi çalışmaları sergilendi.

2018.12.03 11:56 - Son Güncellenme: 2018.12.03 11:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa OSB,engelleri aşarak üretimi destekliyor

HABER :BURCU SEKMEN - SEFA BALABAN

Engelli gençlerin mesleki eğitime ve üretime dahil olmalarına dikkat çekmek amacıyla, Bursa Organize Sanayi Bölgesi ile Zorlu Holding tarafından yaptırılan MEB Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu ve Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu işbirliğinde gerçekleştirilen programda hafif düzey, orta ağır düzey zihinsel yetersizliği olan öğrenciler ile otizmli öğrencilerin atölye çalışmaları BTSO Hizmet Binası'nda sergilendi.

Programın açılış konuşmalarını yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Zorlu ile Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz;bakışını değiştir,hayatları dönüştür ilkesiyle toplumda tüm engellerin aşılacağını vurguladı.

Halk dansları gösterisi ile başlayan etkinlikte Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Yüksek Okulunda açılan giyim üretim, tekstil ve el sanatları teknolojileri alanlarında yetişen engelli bireyler, üretime ekonomiye katılarak engellerin nasıl ortadan kaldırıldığını adeta ispatladı. Sergide öğrencilerin ortaya çıkardığı ürünler satışa çıkarılarak okul ve atölye içinde kaynak oluşturuluyor.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.03 11:56 - Son Güncellenme: 2018.12.03 11:57 - HABER MERKEZİ
A