Bursa Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Bursa Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Gemlik Belediyesi tarafından ilçenin en fazla nüfusa sahip ikinci mahallesi olan Eşref Dinçer Mahallesinde yaptırılan 416 metrekare inşaat alanına sahip, 9 Doktor odası, 3 tıbbi müdahale odası, 1 bebek emzirme odası, kadın, erkek ve engelli tuvaletleri ile mutfak kat ofisi, depo ve temizlik odalarının da yer aldığı Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

2018.08.15 16:48 - Son Güncellenme: 2018.08.15 16:49 - Bursa Bölge
A
Bursa Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Törene Gemlik Kaymakam Vekili Yalçın Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Ferhat Doğan, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Meriç Arzu Utku, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Doktorlar, Sağlık personelleri, Gemlik Şehit Aileleri Derneği, STK ve Dernek temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe sürecinin sembol şehitlerinden olan ve ülkenin işgalden kurtuluşunu sağlayan Şehit Ömer Halisdemir isminin verildiği Aile Sağlığı Merkezini hizmete sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Vatan topraklarının milyonlarca şehit kanıyla sulanarak bizlere intikal ettiğini dile getiren Başkan Yılmaz, "Malazgirt'ten, Kurtuluş savaşına, Çanakkale'den, Sarıkamış'a, Güney Doğu'da bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden ve 15 Temmuz da canını feda eden 251 şehidimizi bir vesile ile şehirlerimizde muazzam tesislere, büyük ana arterlere ismini vererek ebediyete kadar onları yaşatmak istiyoruz" dedi. "Sağlık ocaklarımız, apartman altlarında dükkânlarda değil, şehrin en ulaşılır, en güzel yerlerinde olsun istedik" diye konuşan Yılmaz, "İbn-i Sina Aile Sağlığı Merkezinin ardından bugünde Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezimizi açıyoruz. İnşallah bayramdan hemen sonra Hisartepe Mahallemizde ki Farabi Aile Sağlığı Merkezi ve yıl bitmeden de Balıkpazarı Mahallemizdeki Şifa Hatun Sağlık Merkezimizi hizmete sunarak, 5 mahallemizin sağlık alanında ki ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılamış olacağız" dedi. "Bu ülkede taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyoruz" diye sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz, "Ak Parti kadrolarına, Cumhurbaşkanımızın kadrolarına, rabbim bu hizmetleri bahşetti. Bizler de bu şerefli görevi taşımanın gururunu yaşıyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış birçok bedeller ödeyerek bizlere emanet edilmiş bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkenin aziz insanına hizmet etmek hepimizin boynunun borcu. Şehit Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezimizin Gemlik'imize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da, "Bu gün çok onurluyuz çünkü FETÖ hain darbe girişimine karşı, bu ülke için canını feda eden şehidimizin adının verildiği Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi. Gemlik'in sürekli nüfusu artan ve sağlık alanında ciddi anlamda talep gören bir ilçe olduğunu belirten Akan, Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz'ın da çok büyük destekleriyle, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, 8. Aile Sağlık Merkezini hizmete sunduklarını dile getirdi. Bursa'nın, en fazla yatırım alan illerden bir tanesi olduğunu açıklayan Akan, 17 ilçenin 17'sine de hastane kazandırdıklarını hatırlatarak, bundan sonra ki süreçte de mahallelere Sağlıklı Yaşam Merkezleri kazandıracaklarını söyledi. "Bursa'yı 2020 yılında Sağlık hizmetlerinde hak ettiği noktaya ulaştıracağız" diye konuşan Akan, Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezinin ilçeye kazandırılmasın emeği geçenlere teşekkür etti.

Son olarak söz alan Gemlik Kaymakam Vekili Yalçın Yılmaz da, "Böylesine anlamlı bir eserin açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu güzel eserin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen başta Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz olmak üzere Bursa İl Sağlık Müdürümüz Özcan Akan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ömer Halisdemir Aile sağlığı Merkezi'nin Gemlik'e hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dua ile birlikte Ömer Halisdemir Aile Sağlık Merkezi hizmete açıldı.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.15 16:48 - Son Güncellenme: 2018.08.15 16:49 - Gülcan Tekin
A