Bursa OKİM iş sahibi yapıyor

Bursa OKİM iş sahibi yapıyor

Osmangazi Belediyesi'nin istihdama katkı sağlamak maksadıyla kurduğu OKİM, iş arayanları iş sahibi yapmaya devam ediyor. İşveren ve iş arayanlar arasında köprü görevi gören OKİM, 2017 yılının ilk 7 ayında 269 vatandaşı iş sahibi yaptı. 

2017.08.09 14:07 - Son Güncellenme: 2017.08.09 14:07 - Bursa Bölge
A
Bursa OKİM iş sahibi yapıyor

Osmangazi BelediyesiKariyer İstihdam Merkezi'ne (OKİM) ocak ayı itibariyle yılın ilk 7 ayında 2 bin 304 kişi iş müracaatında bulunurken, 269 vatandaş ise yapılan yönlendirmeler neticesinde iş başı yaptı. Kamuda çalışmak isteyen vatandaşların sayısının bin 281 olduğu başvurular, titizlikle takip ediliyor. Vatandaşların talep ve niteliklerine göre firma araştırmalarını dinamik bir şekilde devam ettiren OKİM personeli, ayrıca internet başvurularına da dönüşler yapıyor. Bursa'da istihdama çok ciddi katkı sağlayan OKİM, özel sektörün yanı sıra, belediye bünyesinde çalışma talebinde bulunanları da kayıt altına alıyor.

İstihdam edilen vatandaşların yerleştirildiği sektör ve pozisyonlar arasında ise fabrika, üretim, kalite kontrol, CNC operatörü, forklift operatörü, kaynak operatörü, pres operatörü, veri elemanı, ofis elemanı, yönetici asistanlığı, hasta kayıt, danışma, sekreter, satış destek, satış temsilciliği, temizlik, garson, güvenlik, şoför, tekstil sektörü, gıda ve turizm sektörü, muhasebe elemanı, tıbbi sekreter, insan kaynakları elemanı, depo görevlisi, çağrı merkezi görevlisi, çocuk bakıcılığı vemakine mühendisliği gibi bölümler yer alıyor.

Başvuranları talep ve vasıflarına göre firma araştırması yapıp yönlendiren OKİM, güncel firma ağı ile işveren ile iş arayanı doğru adreste buluşturuyor. Yılın ilk 7 aylık verilerine göre başvuruların bin 160'ını kadın, 82'sini engelli vatandaşlar oluşturdu. Başvurular dikkate alındığında OKİM'le kadın ve engelli istihdam oranının da arttığı belirtildi. OKİM'in kapısını çalanlar arasında, dezavantajlı vatandaşların özellikle tercih sebebi olduğu anlaşıldı.

OKİM'le bin 262 vatandaş iş sahibi oldu

Sosyal belediyecilikte öncü olduklarının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OKİM'in örnek bir istihdam merkezi olduğunu söyledi. Başkan Dündar, vatandaşın eğitim, bilgi, beceri ve donanımına uygun iş alanlarının tek tek takip edilip işe yerleştirilme anına kadar sürecin titizlikle takip edildiğinin altını çizen Başkan Dündar, "OKİM sistemimizde şu an 7 bin 32 aday için özgeçmiş oluşturuldu. Bunlardan bin 262'si işe yerleştirildi. İşe yerleşip de geri bildirimde bulunmayan kişilerle birlikte bu sayının bin 262 kişiden daha fazla olduğunu da tahmin ediyoruz. Özellikle kadın ve engelli vatandaşlarımızın da istidam edilmesi, ekibimizin ciddi çalışmaları sonucu olmakta. Sektör ağımızda da mavi yakadan beyaz yakaya, her iş alanından istihdamlar mümkün. Bu gelişmeler bizleri de çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.08.09 14:07 - Son Güncellenme: 2017.08.09 14:07 - Aysın Komitgan
A