Bursa'nın 'Yaşam Kültürü'ne nostaljik yolculuk

Bursa'nın 'Yaşam Kültürü'ne nostaljik yolculuk

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi'nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kısa süre sonra ziyarete açılacak olan müzenin, kentin köklü kültürel birikimini orijinal güzelliğiyle geleceğe taşıyacağını belirtti.

2018.02.13 12:25 - Son Güncellenme: 2018.02.13 12:27 - Bursa Bölge
A
Bursa'nın 'Yaşam Kültürü'ne nostaljik yolculuk
02:42 Bursa'nın 'Yaşam Kültürü'ne nostaljik yolculuk

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın 'Yaşam Kültürü'ne nostaljik yolculuk

Bursa'nın değerleriyle gözde bir kent oluşunu destekleyen çalışmalara bir bir imzasını atan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hazırlıkları süren 'Bursa Yaşam Kültürü Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Başkan Aktaş, müzenin, köklü kültürel değerleri öne çıkaracağını ifade ederek, "Bursa, birçok değeriyle meşhur olduğu gibi, inşallah müzeleriyle de meşhur olacak. Kentimizin müzeler zincirine eklenecek olan yeni bir halkayı daha hazırlıyoruz. 'Bursa Yaşam Kültürü Müzesi'nin açılışını çok yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz" dedi.

Bursa'nın önemli bir müzeyi daha kazandığını belirten Başkan Aktaş, "Emeği geçenlerin yüreğine sağlık... Restorasyonu gerçekleştirildi. Bu güzel konakta, Bursa'nın tarihteki ev ortamları, yaşam halleri, orijinal eşyalarıyla orijinal bir ortamda sergileniyor" diye konuştu.

Yaşayan müze hedefi

Başkan Aktaş, müzenin, hem burada yaşayan vatandaşlara hem de şehir dışından gelecek misafirlere Bursa'nın geçmişinin anlatılabileceği güzel bir mekan olduğunu vurguladı. Alipaşa Mahallesi'nde hizmet verecek olan 'Bursa Yaşam Kültürü Müzesi, kentin kültürel değerlerinin özellikle genç kuşaklara, yaşayarak ve severek benimsetilmesi noktasında önemli görev üstleniyor. Bu nedenle müzenin, yaşayan müze standartlarında sürekli etkinlik ve eğitim faaliyetleriyle de canlı tutulması hedefleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.13 12:25 - Son Güncellenme: 2018.02.13 12:27 - Aysın Komitgan
A