Bursa'nın ilk Olimpik Buz Pateni-Hokeyi Salonu gün sayıyor

Bursa'nın ilk Olimpik Buz Pateni-Hokeyi Salonu gün sayıyor

Tesisleşme hamlesi ile son 6 yılda yaklaşık 250 milyon liralık yatırımın yapıldığı Bursa'da vizyon projeler bir bir hayata geçiyor. Bu kapsamda Bursa'nın ilk Olimpik Buz Pateni-Hokeyi Salonu olan Kestel Olimpik Buz Pateni-Hokeyi Salonu, gençlerin ve vatandaşların hizmetine girmesi için gün sayıyor. 

2018.02.14 10:14 - Son Güncellenme: 2018.02.14 10:16 - Bursa Bölge
A
Bursa'nın ilk Olimpik Buz Pateni-Hokeyi Salonu gün sayıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleri ve Bursa Valiliğinin öncülüğünde birçok vizyon projenin hayata geçirildiği Bursa'da son 6 yılda gençlik ve spor alanında yaklaşık 250 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Arazisi Kestel Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Olimpik Buz Pateni-Hokeyi Salonu Kestel'de yükseliyor. Bursalı gençlerin buzun üzerinde de başarıya imza atacağı tesis, 12 milyon TL maliyetle Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesinde tamamlanma aşamasına geldi.



Bursa kış sporlarında da söz sahibi olacak

Bursa'da sporun her geçen gün yükselen bir ivme kazandığını kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Doç. Dr. Süleyman Şahin, "Artık Bursa'nın hem Uludağ ile hem de salonlarıyla kış sporlarının, uluslararası yarışmaların yapılabildiği bir merkeze dönüşmesini istiyoruz. Bu salonu onun için çok önemsiyoruz. İnşallah bittiğinde şehirde hem patende, hem de buz hokeyinde yeni takımlar, yeni kulüpler oluşacak. Gençlerimize Buz sporlarında da madalya kazanma imkanı doğacak. Hedefimiz milli takım ile olimpiyat kadrolarına Bursa'dan daha fazla sporcunun katılması ve Buz Pateni-Hokeyi branşlarında Uluslararası başarı hedefinin yakalanmasıdır. Tesisimiz hizmete girdiğinde inşallah Bursa kış sporlarının en önemli merkezlerinden biri olacaktır. Bu doğrultuda daha çok çalışacağız" dedi.

Hizmete girdiğinde Kestel'i sporda marka ilçelerden biri haline getirecek olan Kestel Olimpik Buz Pateni-Hokeyi Salonunun fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95 seviyelerinde olup 2018 yılı içerisinde Bursa gençliğinin hizmetine girmesi planlanıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.14 10:14 - Son Güncellenme: 2018.02.14 10:16 - Gülcan Tekin
A