Bursa'nın hamarat kadınlarından kıyasıya mücadele (ÖZEL HABER)

Bursa'nın hamarat kadınlarından kıyasıya mücadele (ÖZEL HABER)

Yıldırım İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Hamarat Eller yarışmasında kadınlar kıyasıya mücadele etti. Yöresel yemek kategorisinde düzenlenen yarışmaya 11 kadın katılırken 3'ü finale kalarak ödül kazandı.

2018.12.05 08:57 - Son Güncellenme: 2018.12.05 08:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın hamarat kadınlarından kıyasıya mücadele (ÖZEL HABER)

HABER:BURCU SEKMEN -SEFA BALABAN

Kadınların hünerli ellerinin sadece evde değil yarışmada da kendini göstermesini hedefleyen Yıldırım İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü, yarışmacılara kendi seçtikleri yemeği yapabilmeleri için 2 saat 30 dakika süre tanındı. Okulun mutfak atölyelerinde gerçekleşen yarışmada her yarışmacıya 1 öğrencide yardımcı olarak verildi.

İçli köfte, perde pilavı, çiğ köfte, karalahana sarması, hinkal, kadayıf dolması, özbek mantısı, sac böreği, kaburga et eşliğinde kuru dolma ve kayseri yağlaması gibi zahmetli yemeklerin yarıştığı platformda jüri koltuğuna oturan Şef Sevim Üstünbostancı;

Türk kadınlarının maharetli ellerinin her zaman değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek,"İster ev hanımı ister iş kadını farketmez biz kadınlar olarak yemek konusundaki yeteneğimizi gözardı etmemeliyiz. Biz umuyoruz ki bu yarışmaya katılan kadınlarımız ilerleyen dönemlerde istihdamdaki yerini alacaktır.

Bugün 11 kişiyle başlayan bu yarışmanın kısa sürede büyüyeceğine inanıyoruz ve elinin lezzetine güvenen tüm kadınlarımızı mutfağa çağırıyoruz" dedi.

5 jüri üyesinin sıkı değerlendirmesi sonucu yaptığı Çiğ Köfte ile 1.liği Emine İnal, Etli Kuru Dolma ile 2.liği Dilara Oray ve Perde Pilavı ile 3.lüğü kazanan Zehra Gergin oldu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.05 08:57 - Son Güncellenme: 2018.12.05 08:58 - HABER MERKEZİ
A