Bursa'nın 7 yıldızlı muhtarı

Bursa'nın 7 yıldızlı muhtarı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Yıldırım'ın Güllük Mahallesi'nde 7. defa muhtar seçilen İsmail Eroğlu, görev süresi boyunca 6 ilçe belediye başkanı, 6 büyükşehir belediye başkanı, 10 başbakan ve 5 cumhurbaşkanı gördü.

2019.04.26 14:11 - Son Güncellenme: 2019.04.26 14:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın 7 yıldızlı muhtarı

Yıldırım'da Güllük Mahallesi'nde 7 dönem üst üste muhtar seçilmek gibi önemli bir başarıya imza atan İsmail Eroğlu'nu ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Eroğlu'na ilçenin tarihi fotoğrafını hediye etti.

1992 yılında Mimarsinan ve Güllük mahallelerinin ayrılmasının ardından 24 Aralık'ta düzenlenen seçimlerde Güllük Mahalle Muhtarı seçilen İsmail Eroğlu, 1994, 1999, 2004, 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde güven tazeleyerek görevine devam ediyor. Eroğlu'nun görev süresi boyunca 6 farklı ilçe belediye başkanı, 6 büyükşehir belediye başkanı ile çalışırken, bu süreçte Türkiye'de ise 10 başbakan ve 5 cumhurbaşkanı görev yaptı.  Göreve başladığında mahallenin nüfusunun 5 bin civarında olduğunu bugün ise neredeyse 15 bine dayandığını aktaran Eroğlu, "O zamanlarda mahallemizde yol, su, elektrik ve temel insani ihtiyaçların karşılanması konusunda dahi çok ciddi sıkıntılar çekiyorduk.

Mahallemizdeki 35 aile elektriğini ve suyunu bizim evimizden alıyordu. Öyle ki eşimin adı 'çeşmeci hanım'a çıkmıştı. Görev süremiz boyunca bizden desteğini esirgemeyen belediye başkanlarımıza, kamu görevlilerimize mahallem ve komşularım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'FERASETİN GÖSTERGESİ'

Aradan geçen 27 yıllık süreçte Güllük mahallesinin çok büyüdüğünü ve değiştiğini dile getiren Eroğlu, "Bu dönmede elimizden geldiğince mahallemize ve komşularımıza hizmet etmeye çalıştık. Yedi seçim döneminde insanlarımızın bize gösterdiği teveccüh de doğru şeyler yaptığımızın bir göstergesi. Desteklerinden dolayı mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum" dedi. Güllük Muhtarı İsmail Eroğlu'nun Yıldırım ve Bursa için örnek olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Milletimiz, kendisine yapılan hiçbir hizmeti karşılıksız bırakmaz. 7 dönem üst üste muhtarımıza verdikleri destek milletimizin ferasetinin, hüsnükabulünün göstergesidir. Demek ki muhtarımız mahallelinin dertleri ile dertlenmiş onların gönüllerinde hoş bir sada bırakmış. Bizim nazarımızda kendisi Yıldırım'ın 7 yıldızlı muhtarı'dır. Kendisine şehrimize ve insanlarımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz, daha sonra İsmail Eroğlu'na tarihi Bursa fotoğrafı hediye etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.26 14:11 - Son Güncellenme: 2019.04.26 14:32 - HABER MERKEZİ
A