Bursa Nilüfer Kadın Korosu gönülleri fethetti

Bursa Nilüfer Kadın Korosu gönülleri fethetti

Tüm konserlerini sosyal projeler yararına veren ve Dernekleşen Bursa Nilüfer Kadın Korosu, Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Uşak Şubesi'nin konuğu olarak Uşak'ta sahne aldı.

2018.03.14 11:13 - Son Güncellenme: 2018.03.14 11:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Nilüfer Kadın Korosu gönülleri fethetti

Eğitime katkı amaçlı düzenlenen konser, Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Uşaklılara muhteşem bir gece yaşatan koronun konseri istek üzerine söz ve müziği koro şefine ait olan ve koro şefi tarafından seslendirilen "Kadına Şiddet Olmasın" marşı ile başladı. İki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümde Türk Sanat Müziği seslendirilirken Gülay Sürücü, Ayten Güvenoğlu, Aynur Öztan ve Fatma Sevik solist olarak görev yaptı. Koronun seslendirdiği "Yıldızların Altında" şarkısına danslarıyla eşlik eden koro dans grubunun dansı ilgi ile izlendi. İnteraktif bir konseptle gerçekleşen konserin ikinci bölümünde de Halk Müziğinin sevilen türküleri çoğunlukla seyircinin katılımıyla hep birlikte seslendirildi. Bu bölümde de Ayşe Ataç solist olarak bir türkü seslendirirken; "Eklemedir Koca Konak" türküsü eşliğinde yine koro üyelerinin sergilediği oyun büyük alkış aldı.

Gecenin sürprizi de konser sonunda koronun asker kostümleriyle sahne almasıydı. Bu bölümde asker türküleri ve koro şefi Aysel Gürel'in yazıp bestelediği ve Mehmetçik Vakfı'na armağan ettiği "Annelerin Mehmetçik Marşı" seslendirildi. Duygusal anların yaşandığı salonda Gürel, Kadın Korosu Derneği olarak Zeytin Dalı Operasyonu'na destek verdiklerini ifade ederek; "Bedenen onların yanında değiliz belki ama gönüllerimizle, hayır dualarımızla onların yanındayız. Muzaffer olarak dönecekleri günü sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Ayrıca Uşaklıların yoğun ilgisine de değinen Gürel, "Uşak izleyicisi muhteşem, burada konser vermek ve yine bir sosyal projeye katkıda bulunmak bizim için büyük bir mutluluk oldu. Müzik maratonumuz bitmedi, önümüzdeki günlerde de Türkiye'nin Riga Büyükelçiliği'nin davetiyle Letonya'da sahne alacağımız bir konser var. Orada da Türkiye'yi, Türk Kadını ve Türk Kültürünü tanıtmanın onurunu, gururunu yaşayacağız ve çok heyecanlıyız" dedi.

Konser sonunda Şef. Dr. Aysel Gürel ve Fatma Sevik'e çiçek ve plaket takdim eden ÇYDD Başkanı Naile Akçay, Nilüfer Kadın Korosu'nu Uşak'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederken "Uşak, Uşak olalı böyle renkli bir koro görmedi. Yoğun ilgiden de çok memnun olduk. Biz de Kadın Korosunu örnek alıp, koro kurmayı düşünüyoruz" dedi. Seneye bu koroyu tekrar davet etmek istediklerini belirten Akçay, "Seneye de farklı bir müzik konseptiyle yine bu koroyu burada görmek istiyoruz. Uşak halkı olarak bu koroyu çok sevdik. Çok farklı bir koro" dedi. Gecenin sonunda hep birlikte seslendirilen "Memleketim" şarkısıyla final yapıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.14 11:13 - Son Güncellenme: 2018.03.14 11:14 - HABER MERKEZİ
A