Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Görükle'deki bina bir an önce yıkılmalı

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Görükle'deki bina bir an önce yıkılmalı

Bursa Görükle'de, kiriş ve beton blokları çatlayan binada incelemelerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, binanın biran önce yıkılması gerektiğini belirterek "İlgili bakanlığın verdiği destekleri de hak sahiplerinin lehine kullanarak gereken adımları atacağız" dedi.

2018.10.17 14:55 - Son Güncellenme: 2018.10.17 14:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Görükle'deki bina bir an önce yıkılmalı
02:18 Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Görükle'deki bina bir an önce yıkılmalı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Görükle'deki bina bir an önce yıkılmalı

00:23 Bursa'da 6 katlı bir binada çatlaklar oluştu 2

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 6 katlı bir binada çatlaklar oluştu 2

03:13 Bursa'da 6 katlı bir binada çatlaklar oluştu

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 6 katlı bir binada çatlaklar oluştu

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ne bağlı Görükle bölgesinde geçen hafta, giriş katındaki kiriş ve beton blokları bilinmeyen bir nedenle çatladığı için tahliye edilen 6 katlı binanın yol açtığı risklerin ortadan kaldırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Yıkılma tehlikesi nedeniyle çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınan binayla ilgili Nilüfer Belediyesi de gerekli adımları atıyor. Nilüfer Belediyesi'nden teknik ekip binada incelemelerde bulanarak binanın yıkılması yönünde  rapor hazırladı ve rapor Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gönderildi. İl Müdürlüğü, riskli yapı tespiti onayı verdiğinde Nilüfer Belediyesi ekipleri de binayı yıkacak.

BOZBEY'DEN TEKNİK İNCELEME

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilgili müdürler ve teknik heyet ile birlikte Görükle bölgesindeki  Sakarya Mahallesi'ndeki binada incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcıları Nazlı Yazgan ve Yalçın Işıkyıldız'ın da hazır bulunduğu incelemede Bozbey, teknik ekip ve site yöneticileriyle bir araya gelerek bilgi aldı. Binanın çok riskli olduğunu ve çevreye zarar verilmeden en kısa sürede yıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Bozbey, ilgili müdür ve ekiplere talimat verdi.  

Başkan Mustafa Bozbey inceleme sonrası yaptığı açıklamada konunun aciliyetine dikkat çekti. Bozbey, "Dikkatle binayı inceledik. Etrafındaki yapılar da tedbir amaçlı boşaltıldı. 1996 yılında yapılmış bu binanın oturulamaz olduğunu gördük. Kolonların ve kirişlerin belli noktalarda patlamış olduğu görülüyor. Binanın bir an önce yıkılması gerekiyor. Bu konuda raporlar hazırlandı. Yıkım kararı bir an önce alınacak ve yıkım işlemleri başlayacak. Aynı parselde iki bina daha var. Teknik inceleme ve karot testlerinden sonra bu binalarla ilgili de   karar verilecek. Buradaki bütün binaların yıkımında  Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan yararlanılacak. Böylece vatandaşları mağdur etmeden ilgili bakanlığın verdiği destekleri de hak sahiplerinin lehine kullanarak adımlar atacağız" dedi.

BOZBEY'DEN UYARI: TEKNİK İNCELEME YAPTIRIN

Yaşanan olaydan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de ileten Başkan Bozbey, "Bu tür yapıların Bursa genelinde olması muhtemel. İnsanlarımız zaman zaman kolon ve kirişlerin patladığını görüyor ama buna rağmen oraları sıvayıp yok etmeye çalışıyor. Bu gelecekte büyük bir sorun oluşturabilir ve ölümle sonuçlanabilir. Bütün vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Bu tür durumlarda teknik inceleme yaptırın. Çünkü orada can yaşıyor" dedi.

Başkan Bozbey daha sonra bölgedeki diğer riskli binalarda da incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.17 14:55 - Son Güncellenme: 2018.10.17 14:57 - HABER MERKEZİ
A