Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: "Araba senin, yol hepimizin!"

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: "Araba senin, yol hepimizin!"

"9. Geleneksel Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu"na katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakma gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu unutmadan temiz bir dünya için, araçlar sizin yollar hepimizin" dedi.

2017.09.24 13:42 - Son Güncellenme: 2017.09.24 13:44 - Bursa Bölge
A
Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: "Araba senin, yol hepimizin!"

Tophane Rotary Kulübü'nün, Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle 9'uncusunu düzenlediği "Geleneksel Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu", bu yıl da geniş katılımla gerçekleşti. Her yıl farklı konularda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bisiklet turunda bu yıl, yolların, sadece otomobillere ait olmadığına dikkat çekildi. "Araba senin, yol hepimizin!" sloganıyla gerçekleşen "Geleneksel Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu", Tophane'deki Saltanat Kapısı'ndan start aldı.

7'den 77'ye yüzlerce bisiklet sevdalısının katıldığı turun başlangıcına, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tophane Rotary Kulübü Başkanı Remzi Abdioğlu ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de katıldı. Eşpedal Bisiklet Grubu'nun, tandem bisiklet ile görme engelli vatandaşlarla birlikte bisiklet turuna katılması da dikkat çekti.

"Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu"na ilginin her geçen yıl arttığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak bu projeye destek veriyoruz, destek vermeye de devam edeceğiz. Özellikle çevreye duyarlılığı ortaya koyması son derece önemli. Kirlenen dünya hepimizin. Çevreye mutlaka olumlu bir katkı koyarak, gelecek kuşakların güzel bir ortamda yaşamalarını sağlamamız gerekiyor. Bugüne kadar hep kirlettik, bundan böyle kirletmemek için mücadele ediyoruz. Dünya, kirletenlerin değil, hepimizin. Bu konuda duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bisikletin, dünyanın çevreyi kirletmeyen tek ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, "Bunun farkındalığını yaratmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesi bisiklet kullanmaya, çevreyi korumaya ve kollamaya davet ediyorum. Bizim, çocuklarımıza ve torunlarımıza temiz bir dünya bırakma gibi bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu unutmadan temiz bir dünya için, araçlar sizin yollar hepimizin" ifadelerini kullandı. 

Bozbey,  9 yıl önce bu projeyi hayata geçirerek farkındalık yaratan Tophane Rotary Kulübü'ne ve tüm rotaryenlere  de teşekkür etti. 

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de, turun başarılı bir şekilde sonlanmasını dileyerek, turun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tophane Rotary Kulübü Başkanı Remzi Abdioğlu ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ile birlikte, yüzlerce bisiklet tutkununun katıldığı "Geleneksel Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu"nu başlattı.

Tophane Rotary Kulübü'nün geçmiş dönem başkanlarından olan ve eşiyle birlikte 2010 yılında Hollanda'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hakan ve Nuray Özdündar'ın da anıldığı bisiklet turu, Mudanya Mütareke Binası önünde son buldu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.09.24 13:42 - Son Güncellenme: 2017.09.24 13:44 - Gülcan Tekin
A