Bursa Mudanyalılar BUSKİ'nin suyundan şikayetçi!

Bursa Mudanyalılar BUSKİ'nin suyundan şikayetçi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BUSKİ'nin şebeke suyu dağıtım alanında bulunan Mudanya'da son günlerde suların bulanık ve kokulu aktığı yönündeki şikayetler artış gösterdi.  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, en temel ihtiyaç olan suyun Mudanyalılara güvenilir şekilde ulaşması için gerekli analizlerin yapılması konusunda adım atacaklarını söyledi.

2017.10.21 10:34 - Son Güncellenme: 2017.10.21 10:51 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Mudanyalılar BUSKİ'nin suyundan şikayetçi!
03:19 Bursa'da suların bulanık ve kokuyor olması vatandaşları tedirgin etti!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da suların bulanık ve kokuyor olması vatandaşları tedirgin etti!

Bursa'da son dönemde içme suyunun güvenilir olup olmadığı konusunda tartışmalar sürerken, Mudanya'da da çeşme suyuyla ilgili şikayetler artış gösterdi. Daha önceki yıllarda Bursa'nın içme suyu havzasına foseptik sularının karışması gündeme gelmiş, BUSKİ konuyla ilgili yaptıkları analizlere göre Bursa'nın içme suyunun sağlıklı olduğunu açıklamıştı. Kent sakinlerine "Bursa'da su çeşmeden içilir" kampanyası yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BUSKİ'nin dağıtım alanında bulunan Mudanya'da son günlerde suların bulanık ve kokulu aktığı yönündeki şikayetler gündeme geldi. Çeşme suyu kullanamadıklarını bildiren vatandaşlar, sorunun bir an önce giderilmesini beklediklerini dile getiriyor. Mudanyalılar "Bursa'da su temiz, çeşmeden içilebilir" açıklamalarına karşın çeşmeden suların neden bulanık ve kokulu aktığına ilişkin BUSKİ'den bir bilgilendirme yapılmasını talep ediyor.

"GÜVENİLİR KURUMLARDAN DESTEK ALACAĞIZ"

Belediyeye bu konuda şikayetlerin geldiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, su ile ilgili analiz çalışmalarının yapılması için konunun uzmanlarıyla görüşme sağlayacaklarını, gerekli testlerin yapılması konusunda adım atılacağını belirtti. En temel ihtiyaç olan suyun Mudanyalılara güvenilir şekilde ulaşması gerektiğinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, "Son günlerde Bursa'nın neredeyse en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen güvenli ve sağlıklı su tüketimi konusunda Mudanyalılar endişeli. Belediyemize sık sık bu konuda şikayetler geliyor. BUSKİ suyun sağlıklı olduğu konusunda açıklamalar yapsa da Mudanya sakinlerinin içi bu konuda rahat değil. Belediye olarak Mudanyalıların bu konudaki şikayetlerini önemsiyor, bu konuda güvenilir kurumlar tarafından gerekli testlerin yapılması için harekete geçiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.10.21 10:34 - Son Güncellenme: 2017.10.21 10:51 - HABER MERKEZİ
A