Bursa Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Hizmeti engellemeye kimsenin gücü yetmez

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Hizmeti engellemeye kimsenin gücü yetmez

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'inci Etabı alanının çevrilerek çalışmaların başlatılmasını yargıya taşıyan Mudanya Belediyesi, Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından haklı bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasına yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

2018.07.18 14:34 - Son Güncellenme: 2018.07.18 14:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Hizmeti engellemeye kimsenin gücü yetmez

Mahkemede oy çokluğuyla alınan kararda, uzun süre tahsis amacına uygun bir çalışma yapılmadan kamu yararına aykırı bir vaziyette bulundurulan dava konusu yerin, davacı idarenin yapmak istediği proje ile bağının bir an önce sağlanarak kamu yararına uygun hale getirilmesi gerektiğinden, dava konusu taşınmazın bu şekilde bırakılması durumunda zamanında yapılması gereken bazı işlemlerin gecikmesine ve ekonomik kayıplara sebep olunacağından telafisi güç veya imkansız zararlar doğuracağı açıktır. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir denildi. 

"MUDANYA'YA HİZMETİ ENGELLEYEMEYECEKLER"
Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'inci Etap çalışmalarının başlatıldığı park alanını tel örgülerle çeviren Büyükşehir Belediyesi'nin usule ve hukuka aykırı hareket ettiğini savunan Başkan Türkyılmaz, "Haksız işgalin hesabını mahkemede sorduk. Park alanı 8 Temmuz 2010 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı olarak düzenlenmesi şartı ile Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına tahsis edilirken, aradan geçen sürede tahsis amacına uygun olarak hiçbir faaliyet gerçekleştirilmemiştir. Çalışmalara başladığımız, proje için alanı temizlettiğimiz günün akabinde, söz konusu alana çalışma için girilmesi uygun değildi. Bu konuda gerekli her türlü hukuki yola hemen başvurduk. Mahkeme de kimin haklı olduğunu doğruladı. Çok geçmeden hızlı bir süre içerisinde projemizi hayata geçireceğiz" dedi. 
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.18 14:34 - Son Güncellenme: 2018.07.18 14:34 - HABER MERKEZİ
A