Bursa Model Fabrika Türkiye'ye örnek oluyor

Bursa Model Fabrika Türkiye'ye örnek oluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde kurgulanan iş dünyasının Endüstri 4.0'a geçiş sürecine güç katacak Bursa Model Fabrika'yı inceleyen Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli, merkezin Türkiye'nin dijital dönüşümüne büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

2019.05.17 12:38 - Son Güncellenme: 2019.05.17 12:39 - Bursa Bölge
A
Bursa Model Fabrika Türkiye'ye örnek oluyor

BTSO tarafından, Sanayi Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekleriyle hayata geçirilen Bursa Model Fabrika (BMF) Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor.

Mart ayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla yapılan açılışın ardından çok sayıda kurum ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin mercek altına aldığı Bursa Model Fabrika'yı Mersin Tarsus OSB Yönetim Kurulu da ziyaret etti. Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bursa Model Fabrika'nın yanı sıra BTSO tarafından DOSAB'da iş dünyası için hayata geçirilen BUTEKOM, Mutfak Akademi ve Enerji Verimliliği Merkezinde incelemelerde bulundu. Heyete, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu ve MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök eşlik etti.

"BURSA DİJİTAL ÇAĞA HAZIRLANIYOR"

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda kurgulanan BMF'nin Endüstri 4.0'ın hakim olduğu bir dönemde firmaların rekabetçiliğini artıracağını söyledi. Bursa Model Fabrika'nın verimlilik artışından kaliteye, yalın üretimden dijital dönüşüme kadar birçok alanda firmalara vizyon kazandıracağını kaydeden Kılıç, "Merkez teorik ve pratik eğitim yöntemlerini deneyimsel öğrenme prensipleri çerçevesinde birleştiriyor. KOBİ'lerimizin sanayide dijital dönüşüme geçişini hızlandırmayı istiyoruz. Bursa iş dünyasına dijital dönüşüm için gerekli altyapı ve insan kaynağı gibi temel gereksinimler için destek sunmaya devam edeceğiz." dedi.

"BURSA MODEL FABRİKA ÇOK İYİ KURGULANMIŞ"

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Bursa'nın sahip olduğu sanayi alt yapısıyla Türkiye'nin önemli bir değeri olduğunu söyledi. Ankara'daki Model Fabrika'nın ardından Bursa Model Fabrika'da da güzel bir teknik gezi gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekli, Mersin'de bir model fabrika kurma girişimlerinin olduğunu vurguladı. Türkiye'nin teknolojik çağı yakalamasında Model Fabrikaların önemli bir rol üstlendiğini belirten Tekli, "Ülkemizin gelecekteki teknoloji girişimlerine adaptasyonu artıracak merkezlerden birini Bursa'da görme fırsatı bulduk. Türkiye'nin Endüstri 4.0'a geçiş sürecinde işletmelerimizde işverenlerin ve yöneticilerin bilinçlendirilmesi çok önemli. Bursa Model Fabrika, bu anlamda başarılı bir çalışma. Bizler de iş dünyamızın bu model tesislerde birebir uygulamayı görerek bilinçlenmesini istiyoruz. Bursa Model Fabrika'nın kurulmasını sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza şükranlarımı sunar, BTSO'yu kutlarım." diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.17 12:38 - Son Güncellenme: 2019.05.17 12:39 - Gülcan Tekin
A