Bursa Milletvekili Aydın: Eczacılar sağlık sektörünün bir parçası değil mi?

Bursa Milletvekili Aydın: Eczacılar sağlık sektörünün bir parçası değil mi?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen uzman emekli doktor ve diş hekimlerine maaş zammı öngören torba yasaya kamudaki eczaların da eklenmesini istedi. Aydın "Eczacılar sağlık sektörünün bir parçası değil mi? diye sordu.

2018.07.20 12:09 - Son Güncellenme: 2018.07.20 12:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Milletvekili Aydın: Eczacılar sağlık sektörünün bir parçası değil mi?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan ve önümüzdeki hafta Genel Kurul'da ele alınması beklenen torba yasaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Tasarıda emekli uzman hekim ve diş hekimlerine maaş zammı öngörüldüğünü hatırlatan Aydın diğer sağlık çalışanlarının kapsam dışında kalmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Erkan Aydın;  emekli eczacılar, hemşireler, veteriner hekimler, sağlık memurları, acil tıbbi teknisyenleri, ebeler, röntgen teknisyenleri, anestezi teknisyenleri ve diğer çalışanların kapsam dışında kalmasının büyük bir gelir adaletsizliğine yol açacağını belirtti. Aydın tasarının bu halde geçmesinin meslekler arası ayrımcılığı de beraberinde getireceğini çalışma barışını da bozacağını kaydetti.

Kamuda farklı kurumlarda çalışan eczacıların maaşları arasındaki farkların da en büyük sorun olduğunu belirten Aydın şöyle konuştu: "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda çalışan eczacıların maaşları diğer kurumlarda çalışanlara göre daha düşüktür. Halen kurumda çalışan eczacılar en fazla 3 bin ila 3.700 TL arasında maaş almaktadır. Türkiye'de yoksulluk sınırı 5.473 TL olduğu dikkate alınırsa kamudaki eczacılar bunun çok altında yaşam seviyesi sürdürmektedirler. Ayrıca; eczacılar beş yıllık eğitim alsalar da, diğer beş yıllık yüksekokul (Diş hekimleri gibi)  mezunlarının ek ödeme oranlarından daha düşük ek ödeme katsayısına sahiplerdir. Böylesine adaletsizlik giderilmemişken, TBMM'de görüşülen torba yasa ayrımcılığı daha da körükleyecektir. Biz başta eczacılar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bu tasarıya dahil edilmesini istiyoruz."

Aydın, TBMM'de verecekleri önergeyle eczacıların ve diğer sağlık çalışanlarının kapsama alınması için çaba göstereceklerini belirtti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.20 12:09 - Son Güncellenme: 2018.07.20 12:10 - HABER MERKEZİ
A