Bursa Milletvekili Aydın çirkin iddiaları meclis gündemine taşıdı

Bursa Milletvekili Aydın çirkin iddiaları meclis gündemine taşıdı

Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yapılan bir ihbarla Türkiye Kayak Federasyonu yönetiminin 3 Milyon 314 bin 814 TL'ye mal edilen üç adet snowtrack faturasının üstünde oynama yapılma suretiyle 5 Milyon TL olarak gösterildiği iddia edildi. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, verdiği soru önergesiyle Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem'e yapılan bu ihbarın içeriğini sordu.

2018.07.19 15:01 - Son Güncellenme: 2018.07.19 15:01 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Milletvekili Aydın çirkin iddiaları meclis gündemine taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, son günlerde Türkiye Kayak Federasyonu yönetimi hakkında ortaya atılan iddiaları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem'e sordu. Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nu yapılan ihbara göre Spor Genel Müdürlüğü 2017 yılında  üç adet snowtrack alımı için  federasyona 5 milyon lira kaynak aktardı. Verdiği önergede Aydın, yurt dışındaki bir firmadan alınan üç adet snowtrack için federasyon yönetimi 3 milyon 314 bin 814 lira ödendiğini ancak Spor Toto Genel Müdürlüğü'ne gönderilen fatura üzerinde oynama yapıldığı ve kaynağın tamamının harcandığı iddialarına ve 5 milyon TL'den geriye kalan paranın akıbetinin bilinmediğine dikkat çekti.

Aydın, Bakan Muharrem'e şu soruları yöneltti:

"Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'na Kayak Federasyonu hakkında yapılan ihbarın içeriğinde neler yer almaktadır? Konu hakkında Bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatıldı mı? 3 Milyon 314 bin 814 TL'ye mal edilen üç adet snowtrack faturasının üstünde oynama yapılma suretiyle 5 Milyon TL olarak gösterildiği iddiası doğru mu? Söz konusu iddialar üzerine Türkiye Kayak Federasyon yönetiminden savunma istendi mi? Daha önce gündeme gelen Kayak Federasyonu yöneticilerinin otellerdeki kişisel harcamalarını Federasyon bütçesinden karşıladıkları iddiaları doğru mu? Bu konuda nasıl bir soruşturma yapıldı mı?"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.19 15:01 - Son Güncellenme: 2018.07.19 15:01 - HABER MERKEZİ
A