Bursa merkeze ikinci KOSGEB Müdürlüğü için onay bekleniyor

Bursa merkeze ikinci KOSGEB Müdürlüğü için onay bekleniyor

81 ilde 92 KOSGEB müdürlüğünün olduğuna dikkat çeken Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, Bursa merkeze ikinci KOSGEB Müdürlüğü'nün kurulması için karar alındığını ve yer onayı için Başbakanlık'tan  onay beklendiğini söyledi.

2018.03.13 12:22 - Son Güncellenme: 2018.03.13 12:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa merkeze ikinci KOSGEB Müdürlüğü için onay bekleniyor

KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör Genç MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleri ile bir araya geldi. MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi'ndeki buluşmada konuşan İl Müdürü Erkan Güngör, Bursa'ya ikinci bir müdürlük kurulduğunu, adının  KOSGEB Uludağ Müdürlüğü olduğunu ve yer için de Başbakanlık'tan onay beklendiğini söyledi.

Yer onayı için Başbakanlık'tan onay beklendiğini belirten Güngör, "81 ilde 92 KOSGEB müdürlüğü var. Yani her ilde bir müdürlük var. Bursa'da şu anda bir tane var ama ikincisinin kararı alındı. Şehrin doğusunu kucaklayacak KOSGEB Uludağ Müdürlüğü'nü kurduk. Yeri de büyük olasılıkla Osmangazi ile Yıldırım arasında olacak. Başbakanlık'a yeri gönderdik. Uygun görürlerse bu yılın ikinci yarısında KOSGEB yeni müdürlüğüyle destek ve hizmetlerini girişimcilere KOBİ'lere sunacak" dedi.

"Bursa müdürlüğü Türkiye birincisi"

Bursa'da, KOSGEB'in veri tabanına kayıtlı 60 bin KOBİ'nin olduğunu hatırlatan Güngör, "Türkiye'nin 2017 Yılı içerisinde  en çok destek veren müdürlüğü Bursa'dır. Bu kadar yoğun olmamıza rağmen, geçtiğimiz yıl 46,5 Milyon TL hibe-destek vermişiz.  Bu sadece geri ödemesiz destek rakamları" diye konuştu.

KOSGEB Bursa İl Müdürü Erkan Güngör, açıklamalarının ardından KOSGEB tarafından verilen hibe, destek ve krediler hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Programda konuşan Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdülkerim Demir ise KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör'e açıklamalarından ötürü teşekkür etti. Demir, programın sonunda günü anısına Erkan Güngör'e teşekkür plaketi takdim etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.13 12:22 - Son Güncellenme: 2018.03.13 12:22 - HABER MERKEZİ
A