Bursa manzarasına karşı çay keyfi 1 lira!

Bursa manzarasına karşı çay keyfi 1 lira!

Uludağ'da oteller bölgesinde bardağı 10 liradan satılan çayı, Fikret Güven isimli vatandaş odunlu semaverde demleyerek 1 liraya satıyor.

2018.08.08 09:30 - Son Güncellenme: 2018.08.08 12:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa manzarasına karşı çay keyfi 1 lira!
02:41 Bursa manzarasına karşı çay keyfi 1 lira!

İLGİLİ VİDEO

Bursa manzarasına karşı çay keyfi 1 lira!

SEFA BALABAN- SEDA ÖZDOĞAN/BURSADABUGUN

Sadece kış tuzminin değil, yaz turizminin de önemli merkezlerinden biri haline gelmeye devam eden Uludağ'da yerli turistlerin en çok şikayetçi olduğu durum, şüphesiz ki pahalılık. Yıllar önce Uludağ'a gelip aynı şekilde pahalılıktan şikayet eden Fikri Güven isimli vatandaş, şimdi eşsiz Bursa manzarasının izlendiği Bakacak'ta vatandaşlara zirvenin suyundan yapılan ve odun ateşinde pişen çayı 1 liraya satıyor. Bursa manzarasına karşı oldukça uygun fiyatlı çay içen vatandaşlar bu durumdan oldukça memnun kalıyor.

"Pahalılığa kızdım çayı 1 liraya satmaya başladım"

Yıllar önce ailecek Uludağa ailesiyle beraber gezmeye çıkan Güven, yaptıkları hizmetin Bursalılar tarafından oldukça beğeni aldığını ifade ederek, "Uludağ Bakacak'ta gezmeye gelmiştik. Karnımız acıktı sucuk ekmeğe 30 lira dediler. Çay içelim dedik, çaya 10 lira istediler.  Daha sonradan ne yapabiliriz de bu sistemi düzeltebiliriz diye düşündük. Burada çalışmaya başladık. Bursalılar tarafından da beğeni aldı. Biz burada çayın en güzelini kullanıyoruz, suyu zirveden getiriyoruz ve odun ateşinde pişiriyoruz. Millete hizmet olsun, ekmeğimiz çıksın onun dışındakileri de biz milletle paylaşalım dedik. Burasını rant sahiplerinin eline geçirmeyelim, biz kullanalım milletin yeri olsun. Biz de bekçiliğini yaparak ekmeğimiz çıksın. Gücümüz nereye kadar yeterse bu böyle de devam edecek. Herkes tarafından beğeni alıyoruz. Geliyorlar teşekkür ediyorlar" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.08 09:30 - Son Güncellenme: 2018.08.08 12:02 - HABER MERKEZİ
A