Bursa Kent Bostanları'nda bal üretimi yapıldı

Bursa Kent Bostanları'nda bal üretimi yapıldı

Bursa Nilüfer Belediyesi, ekolojik tarım koşullarında ürün denemelerinin yapıldığı Ürünlü Mahallesi'ndeki Küçük Ölçekli Kent Bostanları'nda bal üretimi de gerçekleştiriyor.

2018.08.31 14:30 - Son Güncellenme: 2018.08.31 14:31 - Bursa Bölge
A
Bursa Kent Bostanları'nda bal üretimi yapıldı

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, arıcılığın ve bal üretiminin desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Küçük Ölçekli Kent Bostanları'nda bal üretim yapıyor. Geçen yıl ilk kez yapılan bal üretimi bu yıl da başarıyla gerçekleştirildi.

İki kovan, Kent Bostanları parselinde yetiştirilen biber, domates, patlıcan, enginar, ayçiçeği, kavun, karpuz, çilek, nohut, bakla, mısır, pazı gibi sebze ve meyvelerin yanı sıra kekik, nane, gül, safran, melisa, adaçayı, biberiye, civan perçemi, ekinezya, ve lavanta gibi tıbbı aromatik bitkilerin bulunduğu alana yerleştirildi. Geçen süre içinde alana yerleştirilen kovanlardan  iyi sonuç elde edildi.

Kimyasal gübrenin kullanılmadığı Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları'nda iki kovandan elde edilen bal hakkında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e de bilgi verildi. Başkan Bozbey, elde edilen sonucun memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu konudaki çalışmaların devam etmesini istedi.

 

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.31 14:30 - Son Güncellenme: 2018.08.31 14:31 - Gülcan Tekin
A