Bursa Keles esnafına kırsalda turizm desteği

Bursa Keles esnafına kırsalda turizm desteği

Bursa Keles Belediyesi, İlçenin Kırsal Turizm Projesinde yer almak isteyen esnafından bir grubu Mudurnu, Göynük, Maşukiye, Sapanca, Abant bölgelerine inceleme gezisine gönderdi.

2018.05.18 10:25 - Son Güncellenme: 2018.05.18 10:25 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Keles esnafına kırsalda turizm desteği

Keles Belediyesi tarafından organize edilen inceleme gezisi programına katılan ve kırsalda turizme yönelik yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Keles İlçe esnafı, oluşturulan turizm modeli hakkında yapılan çalışmaları da uzmanlarından dinlediler.

İlçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kırsal ve yöresel ürünlerin imalatından sergilenmesine kadar turistik yörelerdeki uygulamaları yerinde gören ve inceleyen Keles esnafı temsilcileri, Mudurnu, Göynük, Maşukiye, Sapanca, Abant'ta uygulanan turizm konsepti hakkında da bilgiler aldılar.

İnceleme gezisi programına katılan Keles esnafı temsilcileri, programdan çok memnun olduklarını, gördükleri örnek uygulamaları Keles'te tatbik edeceklerini söylediler.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, "Köklü tarihi, kültürel özellikleri, coğrafi güzellikleri ve yetiştirilen tarım ürünleri ile kırsal turizm alanında güçlü bir altyapıya sahip olan Keles ilçemizin bölgemiz turizminde de yeni bir alternatif olmasını hedefliyoruz" dedi.

Keles'in turizmde çok yönlü imkanlar sunabileceğini ifade eden Teke, "Keles'in, yöresel ürünlerin servisinin ve satışının yapıldığı, kültürel değerlerin yaşatılması adına etkinliklerin düzenlendiği ve turizm alanında farklı sportif aktivitelerin gerçekleştirildiği pilot bir merkez olması, ulusal ve uluslararası turizm pazarında cazip hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.05.18 10:25 - Son Güncellenme: 2018.05.18 10:25 - HABER MERKEZİ
A