Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii'nde restorasyon çalışmaları son aşamaya geldi.

2018.08.28 11:12 - Son Güncellenme: 2018.08.28 11:13 - Bursa Bölge
A
Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar

Şehrin göbeğinde yer alan ve minyon yapısıyla dikkat çeken camide sürdürülen faaliyetleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılışı 3 ay sonra yapılacak tarihi yapının yine ibadethane olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin ele aldığı çalışmaların sonuncusu, Fomara Doğanbey konutları arasında yer alan ve 1450'li yıllarda yaptırılan Kefensüzen Camii oldu. Restorasyon uygulamalarına yaklaşık 1 yıl önce başlanan yapı, tamamlanma aşamasına geldi.

Başkan Aktaş'tan inceleme

Bursa'nın sanayisi, tarımı ve turistik değerleriyle meşhur olduğu kadar tarihi ve kültürel yapısıyla da ön plana çıktığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve belediye bürokratlarıyla birlikte Kefensüzen Camii'nde incelemelerde bulundu.

Şehirde hemen her mahallede tarihi bir eserin yer aldığını, Kefensüzen Camii'nin de Fomara Doğanbey bölgesinin ziyneti olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, 15. yüzyılın ikinci yarısında 'Kefensüzen' lakabıyla anılan Hoca Mehmet Efendi tarafından yaptırılan caminin 1950'li yıllarda yıkıma uğradığını, kubbe ile minarenin niteliksiz onarım sonrasında işlevini kaybettiğini hatırlattı.

Tarihi yapının Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı restorasyon çalışmasıyla tekrar özgün yapısına kavuştuğunu vurgulayan Başkan Aktaş, "Caminin kubbe örtüsü yenilenerek, aslına uygun hale getirildi. Son cemaat kısmı, özgün şekli ile tekrar imal edildi. Yapı içerisinde bulunan kalem işleri koruma altına alınarak, sağlıklaştırma işlemi gerçekleştirildi. Bölge halkının kullanımına yönelik bay-bayan ve engelli vatandaşlarımız için tuvaletler ile abdestlik imalatları ise devam ediyor. Avlusu için de sert zemin kaplama ile peyzaj imalatları olacak. Tüm bu işlemlerin bize maliyeti yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'dir. Tadilatı 2-3 ay içerisinde tamamlayarak, burayı tekrar ibadete açmak istiyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.28 11:12 - Son Güncellenme: 2018.08.28 11:13 - Gülcan Tekin
A