Bursa, Karesi Belediye Başkanı'nı ağırladı

Bursa, Karesi Belediye Başkanı'nı ağırladı

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ağırladı.

2018.07.30 16:00 - Son Güncellenme: 2018.07.30 16:01 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa, Karesi Belediye Başkanı'nı ağırladı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcıları Yasin Sağay ile Yusuf Hocaoğlu'nu Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'nde konuk etti.

Balıkesir'in en büyük ilçelerinden Karesi'nin belediye başkanını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Edebali, yerel yönetimler arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden birçok belediyeyi ziyaret ettiklerini, birçok başkanını da Yıldırım'da ağırladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yerel yönetimlerin ağırlığı her geçen gün artıyor. Yeni yönetişim anlayışının merkezinde yerel yönetimler yer alıyor. Dolayısı ile belediyeler arasındaki iş birliğini ve görüş alışverişini çok önemsiyoruz. İş birliğini geliştirecek adımlar atıyoruz. Bu anlamda Sayın Başkan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

'DÖNÜŞÜM TEK MERKEZDEN YÜRÜTÜLÜYOR'

Başkan Yılmaz ve beraberindekilere Planlama ve Kentsel Merkezi'ni gezdiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Özellikle bizim gibi coğrafi alanına göre nüfus yoğunluğu çok fazla olan şehirlerde, insanların yaşam standartlarını yükseltmek için kentsel dönüşüm bir zorunluluk. Bu süreci doğru yürütmek adına ilk adım olarak bu merkezi hizmete açtık. Burada, ilçemizde yürüttüğümüz projelerin planlarını, maketlerini vatandaşlarımızın oluruna sunuyoruz. Aynı zamanda bir bölgede başlatacağımız dönüşüm projesi hakkında vatandaşlarımızla merkezimizde görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili tüm çalışmaları tek merkezden yürütüyoruz. Böylece çalışmalarımız hem sağlıklı hem de hızlı yürüyor" ifadelerini kullandı.

'İSTİŞARELERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi çok beğendiğini dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yılmaz, merkezin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade ederek, "Kentsel Dönüşüm Türkiye'nin bir gerçeği. Başta büyükşehirler olmak üzere birçok şehrin birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu göz önüne aldığımızda, kentsel dönüşümün depremlere karşı alınacak önlemler için bir zorunluluk olduğunu düşünecek olursak tüm şehirlerimizin güvenli ve kaliteli yapılara ihtiyacı var. Bu süreci doğru yönetmek için böyle merkezlerin olması çok doğru bir uygulama. Kentsel dönüşüm projelerinin hazırlandığı mutfak yapılan planların sağlam temeller üzerinde yükselmesi adına önem arz ediyor. Bizler de yürüttüğümüz çalışmalar hakkında şehirlerin yöneticileri olarak istişarelerimizi sürdüreceğiz. Sayın Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye bizleri ağırladığı için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.30 16:00 - Son Güncellenme: 2018.07.30 16:01 - HABER MERKEZİ
A