Bursa Karacabey Longozu'nda görsel şölen

Bursa Karacabey Longozu'nda görsel şölen

Doğal güzellikleri barındırdığı hayvan ve  bitki türleri ile dikkat çeken Karacabey Longoz Ormanları'nda, sonbaharda da renkli görüntüler oluşuyor. Yakın coğrafyamızda benzeri bulunmadığı belirtilen ve ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'ın da 'Recep İvedik 6 Afrika'  filmi çekimleri için tercih ettiği Karacabey Longozu, ziyaretçilerini ağırlıyor.

2018.11.18 11:41 - Son Güncellenme: 2018.11.18 11:45 - Bursa Bölge
A
Bursa Karacabey Longozu'nda görsel şölen
06:29 Bursa Karacabey Longozu'nda görsel şölen

İLGİLİ VİDEO

Bursa Karacabey Longozu'nda görsel şölen

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nün koruması altında olan Karacabey Longoz Ormanları'nda sonbahar güzelliği yaşanıyor.

İçerisinde birçok biyolojik farklılıktaki canlıları barındıran ve deltalar, göller ile çevrili olan Karacabey Longozu'nda, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı, doğa yürüyüşleri, doğa kampları gibi turizm aktiviteleri gerçekleştirmek mümkün. Türkiye'deki 4 longozdan en büyüğü olan ve Avrupa'da benzeri bulunmayan Karacabey Longoz Ormanları'nda ziyaretçi akını yaşanıyor. 



'RECEP İVEDİK 6 AFRİKA' FİLMİ'NİN SETİ  ZİYARETÇİLERİ BURAYA ÇEKİYOR'

Karacabey Longoz Ormanları, aynı zamanda  ünlü komedyen Şahan Gökbakar tarafından, 'Recep İvedik Afrika' filmi için set oldu. Ünlü oyuncu, Şubat ayında vizyona girecek filmi için Karacabey Longoz Ormanları'nı tercih ederek çekimlerini burada tamamladı. Bambu ağaçlarından yapılan ve 100 bin TL'ye mal olan Afrika köyü havadan görüntülendi. Şahan Gökbakar, film çekimlerinde sonra Afrika köyünün setini bozmayarak, Karacabey Belediyesi'ne hediye olarak bıraktı. Haftasonunu fırsat bilen vatandaşlar ise hem longozun güzelliklerine, hem de Recep İvedik Afrika filiminin çekildiği bölgeye ilgi gösteriyor.



'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK LONGOZUNA SAHİBİZ'

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ''Karacabey olarak Türkiye'nin en büyük longozuna sahibiz. Ziyaret edenler burada Amazon ormanları, Afrika savanları gibi farklılıkları görüp şaşırıyorlar. Yurt dışında da tanınıyor. Konuya meraklı insanlar geliyor, burada kamp yapıyor. Göreve geldiğimiz andan itibaren keşfedilmemiş, tanınmayan bu alanı önce Karacabey sonra Bursalı hemşerilerimize ve tüm Türkiye'ye tanıtma imkanı içerisinde bulunduk. Burada, ıhlamur, kestane ormanlarımız var. Bu güzelliği keşfeden insanlardan biri de Recep İvedik serisinin oyuncusu Şahan Gökbakar. 'Recep İvedik 6 Afrika' burada çekildi. Bu film Şubat ayında vizyona girdiğinde Karacabey Longozu daha çok gündem oluşturacak. Filmin burada çekildiğini duyan vatandaşlar buraya akın ediyorlar. Bu atmosferle birlikte buraların ülkemiz ve dünyada tanınması için gayret göstereceğiz. Bursa turizminde de önemli bir destinasyon noktası olacağını umuyoruz" dedi.



'NADİR GÖRÜLEN HAYVAN TÜRLERİNİN YAŞAM ALANI'

Karacebey'de yaşayan ve haftasonlarını Karacabey Longozu'nda geçiren fotoğraf sanatçısı Alper Tüydeş, "Yaban hayat ve özellikle kuş fotoğraflarıyla uğraşıyorum. Doğada gördüklerimi insanlara aktarma peşindeyim. Karacabey Longozu çok özel bir yer. Türkiye'de sayısı az. Avrupa'da ise eşi benzeri olduğunu sanmıyorum. Burada orman tabanı, yılın 6 ayı sular altında kalıyor. Ormanda yaptığın kişisel gözlemlerde 270 kuş türünü tespit ettim, fotoğrafladım. Bu rakam da bir bölge için çok önemli. Bu kadar kuş bu alanı seçiyorsa o kuşların bir bildiği vardır. O alanın da daha hassas, daha korunması gereken bir alan olduğu aşikardır. Burada su samuru, saz kedisi, yaban kedisi gibi memeli türlerin yanında; yabani kuğuları da görmek mümkün. Balık kartalı, aka kuyruklu kartal gibi Türkiye'de nadir görülen türleri gözlemleyebileceğimiz bir yer burası'' diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.18 11:41 - Son Güncellenme: 2018.11.18 11:45 - Gülcan Tekin
A