Bursa Karacabey'e yeni longoz mesire alanı

Bursa Karacabey'e yeni longoz mesire alanı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, içerisinde piknik alanları, çocuk oyun grupları, tuvaletler, büfe, sosyal tesis ile yürüyüş yolları ve otoparkların yer alacağı yeni longoz mesire alanını ziyaret ederek, çalışmaları yerinde denetledi.

2019.03.12 14:19 - Son Güncellenme: 2019.03.12 15:41 - Bursa Bölge
A
Bursa Karacabey'e yeni longoz mesire alanı

Longoz mesire alanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Özkan; piknik alanları, çocuk oyun parkları, sosyal tesis ve büfenin yer alacağı alanda ayrıca yerel ürün pazarının da kurulacağını söyledi. Longoz mesire alanının kırsal kalkınmaya büyük katkısı olacağını ifade eden Özkan, "Talep gören bir mesire alanını bölgemize kazandırmış olacağız. Böylece piknik yapmak amacıyla orman içlerine yayılmak zorunda kalan vatandaşlarımızı da belirli bir alanda kontrol altında tutmuş olacağız" dedi.

Kısa bir süre önce Boğazköy Mahallesi'nin yanı başında inşaatına başlanan 86.200 m2'lik alanda çalışmalara başlandığını dile getiren Özkan, mesire alanının çok yönlü olacağını kaydetti.

Birçok işlevi olacak

Longoz ormanına alternatif bir güzergahta olan longoz mesire alanının, longoz ve ıhlamur ormanları arasında yer alan Yeniköy yolu üzerindeki alanda faaliyet göstereceğini belirten Başkan Özkan, "Yeni alanımızın birçok işlevi olacak. Bizler longoz ormanının içerisinde piknik gibi faaliyetler yapılmasını istemiyoruz. Orası hassas bir bölge. Bu sebeple longozun hemen yanı başında oluşturduğumuz bu yeni alan sayesinde hem vatandaşların piknik talebine longoz ormanının dışında ama yine ormanlık bir alanda cevap vermiş olacağız hem de yerel ürün pazarı ile bölge halkının elde ettiği ürünleri burada satışa çıkarmasına imkân sağlayacağız. Bu yeni mesire alanımızın tam karşısında, longoz ormanının içerisine sadece yayalara açık bir yürüyüş parkurumuzu da değerlendirmiş olacağız" diye konuştu.

Yürüyüş yolları da olacak

Öte yandan, 86.200 m2'lik alana yapılan yeni mesire alanı içerisinde piknik alanları, çocuk oyun grupları, tuvaletler, büfe ve sosyal tesis ile yürüyüş yolları ve otoparklar da yer alacak. Özellikle yaz aylarında günlük on binlerce tatilcinin ziyaret ettiği bölgede piknik alanları yeterli gelmiyordu. Geçtiğimiz yıl da Kurşunlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanlarda yapılan çalışmalar ile yeni sosyal ve mesire alanları hizmete açılmıştı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.12 14:19 - Son Güncellenme: 2019.03.12 15:41 - Ali Yaşar
A