Bursa İznik Belediye Başkanı, kalp krizi geçirdi

Bursa İznik Belediye Başkanı, kalp krizi geçirdi

BURSA'nın İznik Belediye Başkanı Ak Partili Osman Sargın, kalp krizi geçirdi. 

2017.12.16 20:33 - Son Güncellenme: 2017.12.16 20:39 - Bursa Bölge
A
Bursa İznik Belediye Başkanı, kalp krizi geçirdi
10:34 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'ın ikinci durağı İznik oldu

İLGİLİ VİDEO

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'ın ikinci durağı İznik oldu

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, katıldığı Ak Parti ilçe kongresinin ardından aniden rahatsızlandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Sargın'ı İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Yapılan tetkiklerde kalp krizi geçirdiği saptanan Osman Sargın, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Sağ kalp damarında tıkanıklık olduğu belirtilen Sargın'ın anjiyoya alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın kimdir?

11 Aralık 1956 tarihinde İznik'te dünyaya gelen Osman Sargın; ilk, orta ve lise tahsilini İznik'te tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden mezun olmuştur. 
1976 yılında iş hayatına atılan Sargın, 1976 -1993 yılları arasında Sümerbank Memurluğu yapmıştır. Akabinde 1993-2006 Çevre ve Orman Bakanlığı memuriyetiyle iş hayatına devam eden Sargın, Bursa Çevre İl Müdürlüğü'nde İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü görevinde iken emekli olmuştur. 

Gençlik yıllarından itibaren siyaset ile ilgilenen Osman Sargın; sırasıyla Milli Türk Talebe Birliği İznik İlçe Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği, Milli Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Toç Bir - Sen İznik İlçe Başkanlığı, Memur Sen İznik İlçe Başkanlığı, Toç Bir - Sen Bursa İl Başkan Yardımcılığı ve Bursa Çevre Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

Memurluktan emekli olmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi İznik İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile aktif siyasete başlamıştır. 2008 yılında gerçekleştirilen İlçe Kongresi ile Ak Parti İznik İlçe Başkanlığı'na seçilmiştir.

2011 yılında gerçekleştirilen İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığı'na aday olmuş ve tekrar Ak Parti İlçe Başkanı seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Sargın, orta seviyede İngilizce, orta seviyede Arapça bilmektedir. 30 Mart 2014 İznik Yerel Seçimleri ardından Ak Parti'den Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.16 20:33 - Son Güncellenme: 2017.12.16 20:39 - Gülcan Tekin
A