Bursa İnönü Caddesi estetikle buluştu

Bursa İnönü Caddesi estetikle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk, Altıparmak ve Cumhuriyet Caddeleri ile Ovaakça, Ankara yolu üzeri ve Mehmet Akif Mahallesi'ndeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarının ardından İnönü Caddesi'ndeki çalışmaları da tamamlama aşamasına getirdi.

2017.03.29 11:17 - Son Güncellenme: 2017.03.29 11:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İnönü Caddesi estetikle buluştu
02:30 Bursa İnönü Caddesi estetikle buluştu

İLGİLİ VİDEO

Bursa İnönü Caddesi estetikle buluştu

Atatürk Caddesi ile İnönü Caddesi'nin kesiştiği noktadaki Sönmez İş Sarayı, çalışmalar kapsamında estetik bir görüntü kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'kalite kenti' hedefi doğrultusunda özellikle ana arterlerdeki tüm kötü görüntüleri kaldırıp, kente daha estetik bir imaj kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Atatürk Caddesi ile başlayıp, Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak Caddesi ve eski sebze hali yanında Ankara yoluna cepheli binalar ve ardından Mehmet Akif Mahallesi'nde çevre yoluna cepheli binalar ile İstanbul yolu üzerindeki son yerleşim alanı olan Ovaakça Mahallesi'nde cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, T1 tramvay hattı güzergahı olan İnönü Caddesi'nde de çalışmalara büyük ölçüde tamamlandı. Muammer Sencer Polis karakolu ve yanındaki binalarda başlatılan çalışma kapsamında cadde üzerindeki binaların cepheleri sağlıklı bir görüntüye kavuştu. Bina cepheleri daha estetik hale gelirken, dış cephedeki klima ve bağlantı elemanları da ahşap malzemelerle gizlenerek, görüntü kirliliği tamamen ortadan kaldırıldı. Çalışmalar kapsamında Atatürk Caddesi ile İnönü Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan ve eskiyen dış cephesi ile görüntü kirliliğine yol açan Sönmez İş Sarayı da modern görüntüsüyle bölgeye yakışır hale getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce yaptıkları uygulamaların, lokal olarak bulundukları bölgelere, genel olarak ise Bursa'ya değer kattığını söyledi. Tramvay hattı güzergahında olan İnönü Caddesi'ni de daha vizyonel hale getirmek için başlattıkları çalışmalarda sona geldiklerini ifade eden Başkan Altepe, "Sönmez İş Sarayı ve devamındaki binalarda uzun yılların yorgunluğu vardı. Yaklaşık 50 yıllık geçmişi olan yüksek binaların cepheleri eskimişti. İnönü Caddesi'ndeki çalışmalarımızı da büyük ölçüde tamamladık. Her şey kalite kenti Bursa için" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.03.29 11:17 - Son Güncellenme: 2017.03.29 11:32 - HABER MERKEZİ
A