Bursa İnegöl'e 16 ek derslik yapılacak

Bursa İnegöl'e 16 ek derslik yapılacak

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 100. Yıl Ortaokulu'na 16 ek derslik yapılacak. 

2017.07.24 16:06 - Son Güncellenme: 2017.07.24 16:09 - Bursa Bölge
A
Bursa İnegöl'e 16 ek derslik yapılacak

100. Yıl Ortaokulu'na 16 ek derslik yapılmasına ilişkin protokole, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer ve Çelebiler İnşaat yetkilisi Mustafa Çelebi birlikte imza koydu. Hayırsever işadamlarının desteğiyle Bursa'daki okulları birer kolej havasına dönüştürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl'de hizmet veren 100. Yıl Ortaokulu'nun da yapılan ek yatırımla birlikte gençleri geleceğe daha donanımlı bir şekilde yetiştireceğini söyledi.

100. Yıl Ortaokulu'na 3 katlı 16 derslik kazandıracak protokol, Ankara Yolu'ndaki başkanlık yerleşkesinde imzalandı. Protokole Büyükşehir adına Başkan Altepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Necdet Sezer, yüklenici firma adına da Çelebiler İnşaat Sahibi Mustafa Çelebi imza koydu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çelebiler İnşaat'la birlikte İnegöl'e güzel bir okul kazandıracaklarını vurguladı. Türkiye'nin hızla geliştiğini, yapılan eğitim yatırımlarıyla 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine güçlü adımlar attıklarını belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak konusunda eldeki tüm imkanları kullandıklarını söyledi. Türkiye'nin hedeflerine ilerlemesi konusunda ana proje ortaklarından biri olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü gördüklerini ve bu kurumla birlikte yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, şehirdeki tüm okulların eksikliklerinin giderilmesi ya da ihtiyaç hissedilen bölgelere yeni okullar yapılması konusunda hem kamu hem de özel sektör olarak büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Başkan Altepe, konuşmasında, yeni okulların eskilerinden farklı olarak birer kolej havasında yapıldığını da anlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak kamulaştırma yaparak okul alanı açtıklarını ve bu alanın üzerine hayırsever işadamları eliyle inşaatlar yaptıklarını belirten Başkan Altepe, 100. Yıl Ortaokulu'nda da benzer stratejinin izlendiğini kaydetti. Okul yerlerinin özenle seçildiğini, inşaatların kaliteli malzemelerden estetik şekilde yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, "Her şeyin en iyisinin kullanıldığı, sosyal alanlarıyla birlikte güzel okul binalarına kavuşuyoruz. Onlardan biri de İnegöl ilçemizin ihtiyacı idi. Orhaniye Mahallesi'ndeki mevcut okula, ilave 16 derslik talebi geldi. 3 katlı bu yapının kullanım alanı 3400 metrekare. Çelebiler İnşaat Sahibi Mustafa Çelebi ile birlikte bu ilim irfan yuvamızın da temeli atmış bulunuyoruz. Hedefimiz bu yapıların bir an önce bitmesi ve eğitime katkı sağlamasıdır. Projeye destek olanlara teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer ise yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin kısa ve orta vadede hedeflerinden biri olan tekli eğitime geçme konusunda Bursa'daki en büyük desteği Büyükşehir Belediyesi'nden aldıklarını ifade etti. İnegöl'ün de okul ihtiyacı bulunan ilçelerin başında geldiğini kaydeden Sezer, "Bu yatırımla birlikte inşallah tekli eğitime geçme konusunda İnegöl'de pek de bir eksiğimiz kalmayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çelebiler İnşaat Sahibi Mustafa Çelebi de okumanın ve eğitim kurumların önemine dikkat çekerek,  böyle bir imkanı kendilerine tanıdığı için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.07.24 16:06 - Son Güncellenme: 2017.07.24 16:09 - Gülcan Tekin
A