Bursa İnegöl bayrama hazır

Bursa İnegöl bayrama hazır

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, encümen üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında İnegöl Belediyesi'nin kurban bayramı hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Taban, alınan önlemler ve tedbirleri kamuoyu ile paylaşarak bayram öncesi, bayram süreci ve bayram sonrasında sağlanacak hizmetleri duyurdu.

2018.08.14 14:32 - Son Güncellenme: 2018.08.14 14:32 - Bursa Bölge
A
Bursa İnegöl bayrama hazır

Belediye Başkanı Alper Taban, kurban bayramına sayılı günler kala düzenlediği basın toplantısında, İnegöl Belediyesi'nin bayram hazırlıklarını kamuoyu ile paylaştı. Bugün gerçekleştirilen Encümen Toplantısı öncesi encümen üyelerinin de katılımıyla bayram hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Taban, İnegöl Belediyesi'nin bayrama hazır olduğunu ifade etti.

BAŞKAN TABAN'DAN EKONOMİ YORUMU; "ÖNÜMÜZ AYDINLIK"
Açıklamasına son günlerde ekonomide yaşanan dalgalanmalardan söz ederek başlayan Taban; "Kurban bayramı hazırlıklarıyla ilgili bir araya geldik. Ancak öncesinde ülke gündemine ilişkin de duygu ve düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi ülke ekonomisinde yaşanan dalgalanmalarla ilgili kıymetli devlet büyüklerimiz, yöneticilerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere gerekli açıklamaları yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Bu tür hamlelerin özellikle gelişen, büyüyen ve kalkınan bir Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin bu duruma gelmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla da bunun ne ilk ne de son olacağını ifade etmek istiyorum. Kalkınan bir Türkiye'yi, dünyada söz sahibi olan güçler kabullenemediler. Dolayısıyla biz ülke olarak kalkınmaya, güçlenmeye, üretimimize hız vereceğiz ve inşallah ülke ekonomimiz er ya da geç düzlüğe çıkacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız da, yöneticilerimiz de zaten aldıkları tedbirleri bir bir açıklıyorlar. Ancak bize de millet olarak düşen vazifeler var. Bence burada en önemlisi kendi içimizdeki birlik ve beraberliği muhafaza etmek. İşadamlarımız bir taraftan, sanayicilerimiz bir taraftan, esnafımız bir taraftan, ülkede yaşayan her bir fert olarak üzerimize düşen görevler olduğunu düşünüyorum. Burada bize bir takı tedbirler uygulanıyorsa biz de bunlara karşı önlemlerimizi alacağız. Yerli malını tercih edeceğiz. Özellikle bu konuda bizlere tehditler savuran, kısıtlamalar yapmaya çalışan ülkelere gerekli cevabı vermiş olacağız. Önümüzün aydınlık olduğunu ifade etmek istiyorum. Hiçbir zaman boynumuzu eğmedik. Haklı olduğumuz yolda, bu hak davada her zaman sesimizi yükselterek, diklenmeden dik durarak kendimizi ifade etmeye çalıştık. Bugün de böyle olduğunu ifade etmek istiyorum. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm Bakanlarımız ve yöneticilerimize gösterdikleri hassasiyet ve duruştan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

TÜM EKİPLER BAYRAMA HAZIR
Bugün tüm yaşanılan ve konuşulanlara rağmen şehrimizde tüm üretim faaliyetlerinin en güzel şekilde devam ettiğini de kaydeden Alper Taban, "Önümüz kurban bayramı. Bu vesileyle biz de İnegöl Belediyesi olarak hazırlıklarımızı kamuoyu ile paylaşmak istedik. Belediyemizde göreve geldiğimiz günden bu güne her faaliyetin içerisinde yer almaya çalıştık. Sadece şehrin alt yapısındaki sorunu, üstündeki sorunu konuşmuyoruz. Ekonomik faaliyetlerden vatandaşlarımızın kişisel gelişimlerine kadar, onların sosyal yaşamlarına kadar bütün alanlarda var olmaya çalışıyoruz. Doğumdan ölüme kadar İnegöl Belediyesi her alanda vatandaşlarımızın hizmetinde. Dini bayramlarımız da bizim için önemli ve özel günler. Ramazan Bayramımızı geride bıraktık, şimdi de önümüzde Kurban Bayramımız var. Ekiplerimiz, birimlerimiz tüm hazırlıklarını tamamladılar" diye konuştu.

115 KURBAN ATIK ÇUKURU, 8 BÖLGEDE KESİM NOKTALARI OLUŞTURULUYOR
21 Ağustos Salı günü Kurban Bayramının ilk gününü icra edileceğini hatırlatan Taban, şöyle konuştu: "Şimdiden tüm ilçe halkımızın Kurban Bayramını kutluyor, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak Kurban Bayramı süresince tüm birimlerimiz göreve hazır halde konuşlandırılmıştır. Bayram öncesi, bayram sürecinde ve sonrasında yapılacak tüm çalışmalar gözden geçirildi. Bayram hazırlıkları çerçevesinde şehrimizin çeşitli mahallelerinde tespit edilen muhtelif yerlerde 115 kurban atık kuyusu oluşturuyoruz. Yine şehrimizin 8 farklı bölgesinde kurban kesim alanları oluşturuyoruz. Bunları kısaca ifade etmek gerekirse; Merpa, Cumartesi Pazar yeri, Pazartesi Pazar yeri, Mesudiye Pazar Yeri (muhtarlık yanı), Alanyurt Salı Pazarı, Mahmudiye mezarlığı karışışı boş arsa, Cumhuriyet mahallesi afet blokları ve Fatih mahallesi afet blokları olmak üzere 8 farklı bölgede kurban kesim alanları oluşturuyoruz. Bunları Alo 153 hattımızı arayarak da öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medyadan da duyuracağız ve mahalle muhtarlıklarımızda da listeler asılarak kurban atık çukurlarının yerleri duyurulacak. Belirtilen kesim bölgelerinde; kesim yerleri ve kurban parçalama askıları montajı yapılıyor. Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımıza kanca dağıtımı ve kurban askı demirleri kurulacak. Vatandaşlarımıza kurban kesim alanlarında Belediyemiz tarafından kurban etlerini koymaları için poşet dağıtımı yapılacak. Atık toplamak için ayrıca 14 adet 5 m3'lük büyük konteynerler de kesim yerlerinde hazır bulundurulacak."

KURBANLARINIZI GELİŞİ GÜZEL ALANLARDA KESMEYİN!
"Vatandaşlarımıza kurban kesimi konusunda boş bulunan arsalarda veya herhangi bir açık alanda gelişigüzel kurban kesmemelerini özellikle hatırlatmak istiyorum. kurbanlarımızı belirlenen güvenli noktalarda kesmeye dikkat edilmesini rica ediyorum."

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİN BAŞINDA
"Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından bayram öncesinde geniş çaplı bir bayram temizliği planlandı. Bu kapsamda İnegöl merkezde bulunan tüm ana caddeler, çarşı içi ve alışverişin yoğun yapıldığı yerler başta olmak üzere şehrimizin dört bir tarafı baştan aşağıya elden geçirilecektir. Kurban kesim yerlerinin yıkama ve temizlik çalışmaları Arefe gününden bayram sabahına kadar devam edecek olup, ayrıca çöp ve geri dönüşüm atıkları toplama hizmeti bayram süresince devam edecektir. Bayram sonrasında şehrimizde bulunan konteynerler dezenfekte edilerek yıkama işlemi gerçekleştirilecektir. Kurban atıklarının toplanması ve çukurları kapatma işlemi ile hayvan pazarının temizlik ve dezenfektesi, Bayramın 1. günü akşamı şehir merkezinden başlayıp doluluk oranına göre devam edecek olup, Bayramın 3. günü çukurların kapatılması ve kireçleme işlemi ile sona erecektir."

KAÇAN KURBANLIKLARLA İLGİLİ EKİP OLUŞTURULDU
"Ayrıca; bayram boyunca kaçan kurbanlıklarla alakalı da Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde bir ekip oluşturulmuştur. Veteriner hekimimizin de başında olacağı araçlı ekibimiz, Alo 153 telefonuna gelen şikâyetler doğrultusunda hem kaçan hayvanlar, hem de kesim noktalarıyla alakalı problemleri çözmek için hazır bulundurulacaktır."

MEZARLIKLARIMIZ ZİYARETE HAZIR
"Mezarlıklarımızı her dönem önemsiyoruz ama bayramlarda ziyaretlerin artmasından dolayı özellikle önem gösteriyoruz. Mezarlıklar Müdürlüğümüz Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle mezarlıklarımızda genel temizlik çalışmaları yapmaya devam ediyor. Cenaze ve Defin Hizmetleri birimimiz bayram süresince normal günlerdeki çalışma sistemiyle çalışmaya devam edecektir."

ÇÖZÜM MERKEZİ VE FEN İŞLERİ 7/24 HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK
"Çözüm Merkezimiz ve Fen işleri Müdürlüğümüz de bayram süresince nöbetçi ve icapçılarını hazır bulunduracaktır. Fen İşleri Müdürlüğümüz 7/24 hizmete devam edecek olup, vatandaşlarımız her türlü şikayet ve isteklerini Çözüm Merkezi aracılığı ile ALO 153 no'lu telefondan iletebileceklerdir."

BUSKİ HAZIRLIKLARINI YAPTI
"Bayram boyunca her hangi bir su kesintisi ile karşılaşmamak için bayram öncesi su şebekeleriyle alakalı tüm bakım ve onarım çalışmaları Büyükşehir Belediyesine bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Ancak, yaşanabilecek arıza ve vatandaş sorunlarıyla alakalı; depo bekçileri, arıza ve ekip şefliği çalışanlarından oluşan nöbetçi ve icapçı ekipler bayram boyunca hazır olarak bulundurulacaktır. Vatandaşlarımız, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini ALO BUSKİ 185 veya 270 24 00 numaralı telefon numaralarına bildirebilirler."

HUZUREVİNDEKİ BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMAYALIM
"Bayramda en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Huzurevimizde de bayram öncesi gerekli tüm çalışmalar yapılmış ve Huzurevimiz, ziyaretçi kabulüne hazır hale getirilmiştir. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum ki böyle önemli günlerde bizler için önemli bir unsur olan yaşlılarımızı unutmadığımızı göstermek adına onları lütfen huzurevine gelerek ziyaret edelim. Onların sağlıklı bir şekilde yaşlanmaları için böyle önemli günleri fırsat bilelim ve onların en önemli ihtiyacı olan morali eksik etmeyelim."

ZABITAMIZ HALKIMIZIN YANINDA
"Zabıtamıza çok önemli görevler düşüyor. Bildiğiniz gibi bayram süresince vatandaşlarımızın rahat rahat alışveriş yapabilmesi ama bir taraftan da esnaf arkadaşlarımızın kazançlarının artabilmesi adına geçtiğimiz Cumartesiden itibaren kaldırımları geçişleri kapatmayacak şekilde kullanabileceklerini ifade etmiştik. Bereketli bir bayram geçirmelerini diliyorum. Esnaflarımız gerçekten yılın 365 günü varlar. Biz taraftan kim olduğu, malı nerden getirdiği belli olmayan ve kaçak olarak bu işi yapmaya çalışanlarla mücadele ediyoruz. Esnafımız da bu konuda bizlere destek olmaya çalışıyorlar. Biz burada özellikle helal dairede kazanç sağlayan esnaflarımızı korumakla mükellefiz. Zabıtamız bunun mücadelesini veriyor. Esnafımızın gerekli kazancı sağlamasını istiyoruz."

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILACAK YOLLAR
"Bayram yoğunluğu sebebiyle çarşı içini rahatlatmak ve ilçe halkımızın bayram alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için 18 Ağustos Cumartesi gecesi 00.00'dan itibaren Hacı Veli Ağa Sokak başından başlayarak; Elektrik Sokak, Tabakhane Sokak ve Yapı Kredi Bankasının olduğu yerden itibaren araç trafiğine kapatılacak. Pazar ve Pazartesi (Arife) günleri bu bölgeler araç trafiğine kapalı olacak. Pazartesi gecesi bu bölgeler yeniden trafiğe açılacak."

SEMT PAZARLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK
"Ayrıca semt pazarlarımız için bayram öncesi herhangi bir değişiklik yapılmadığını da buradan özellikle belirtmek istiyorum. Her Pazar kendi gününde kendi yerinde kurulacak."

BAYRAMLAŞMAYA DAVET
"Birlik, beraberlik, paylaşma ve kardeşlik duygularımızın daha da artacağı Kurban Bayramında, İnegöl'ün tüm dinamiklerinin yer alacağı BAYRAMLAŞMA PROGRAMI da 21 Ağustos Salı günü saat 14.30'da Kültür park içindeki Gölbaşı Alyans Düğün Salonunda gerçekleşecek. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızı bayramlaşma programına davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmeyi cenabı Allahtan niyaz ediyor, saygılarımı sunuyorum."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.14 14:32 - Son Güncellenme: 2018.08.14 14:32 - Ali Yaşar
A