Bursa İMSİAD'ın yeni dernek merkezi açıldı

Bursa İMSİAD'ın yeni dernek merkezi açıldı

 Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD), yeni dernek merkezimizin açılışı Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

2019.01.14 10:54 - Son Güncellenme: 2019.01.14 10:54 - Bursa Bölge
A
Bursa İMSİAD'ın yeni dernek merkezi açıldı

Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü İMSİAD'ın Mudanya Yolu üzerinde UMİ Plaza'da bulunan yeni dernek merkezinin açılışı Bursa protokolünün katılımıyla yapıldı.

Daha konforlu ve ferah ortamların yer aldığı dernek merkezinin açılışına; TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili ve İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Şenocak ve Osman Nemli'nin yanı sıra; siyasi partilerin, STK'ların, akademik odaları temsilcileri ve sektör paydaşlarına ilaveten İMSİAD üyeleri hazır bulundu.

Açılış töreninde konuşan ve İMSİAD'ın 2011'den itibaren sektörün çatı kuruluşu ve sözcüsü olduğunu vurgulayan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, "İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği, kurulduğu 2011 yılından bu yana geride kalan 8 senede Bursa inşaat sektörünün çatı kuruluşlu ve sözcüsü olmayı başarmıştır.  Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarda emeği geçen, başta kurucu başkanımız sayın Adil Gökçadır ve önceki dönem başkanımız Namık Ziya Mescioğlu olmak üzere, tüm İMSİAD yönetim kurulu üyelerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" dedi.

İnşaat sektörünün, yarattığı katma değerle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir sektör olduğunun altını çizen Andıç, şunları söyledi:

"İnşaat sektörü GSYH içinde doğrudan yüzde 9'luk, dolaylı olarak ise etkilediği sektörler ile birlikte yüzde 30'luk bir paya sahiptir. Ülkemiz için böylesine önemli bir sektör olan inşaat sektörünü sadece betondan ve demirden ibaret görmek doğru değildir. Sektörümüzde son dönemde maliyetlerde ciddi artış, satışlardaysa ciddi düşüş görmekteyiz. Böyleyken, Bursa inşaat sektöründe müteahhit ve sanayici firmalarla birlikte sadece İMSİAD üyelerimiz yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Yine Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Bursa'da yılda ortalama 50 bin konut satışı gerçekleşmektedir ve bu kaba bir hesapla 20 milyar liralık bir ticari hacim demektir. Dolayısıyla Bursamız ve ülkemiz için böylesine önemli bir sektör olan inşaat sektörünün daha fazla korunup gözetilmesi sektörümüzün en önemli beklentileri arasındadır."

 "Bursa hepimizin ortak paydası"

Açılışta konuşan ve geçtiğimiz günlerde İMSİAD heyetini Ankara'da misafir ettiklerini hatırlatan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, sektörün talep ve isteklerini yakından bildiklerini ve hükümetin de bu sorunların çözümü için gerekli adımları atacağını ifade etti. Çavuşoğlu, "Bursa hepimizin ortak paydası. Bursa'nın kimliğini, kişiliğini, dokusunu mutlaka muhafaza etmemiz gerekiyor. Çünkü bu şehir bize gelecek kuşakların emanetidir" dedi.

Deprem kaçınılmaz bir gerçek

İMSİAD'ın kuruluşundan bu yana üyesi olduğunu ve derneğin pek çok önemli etkinliğe imza attığını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de Bursa'nın deprem gerçeğine dikkat çekti. Ödünç, "Hiçbir binamız deprem eliyle yıkılmasın biz bunları kentsel dönüşümle yıkalım dönüşümleri gerçekleştirelim. Derneğin kuruluş ilkelerinden birisi de budur" dedi.

İMSİAD'a yakıştı

Yeni dernek merkezinin İMSİAD'a yakışan bir yer olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, İMSİAD'ın üyelerinin sergilemiş olduğu örnek birlikteliğe ederek, yeni hizmet merkeziyle birlikte İMSİAD'ın sektöre daha büyük katkılar sunacağını dile getirdi.

"Daha yaşanabilir bir Bursa için çalışıyoruz"

Bursa'nın, 3 milyonluk nüfusu ile dinamik yapıya sahip bir şehir olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da "Bursa, gerçekten her övgüyü ve güzelliği hak eden ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. 3 milyonluk dinamik yapısıyla Bursa gerçekten bütün güzelliklere sahip bir şehir" dedi.

Bursa'nın nüfusunun her geçen yıl arttığına dikkat çeken Başkan Aktaş, inşaat sektörünün önemine değinerek, Bursa'yı hep birlikte daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için var gücüyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.

"Yeni gelişim bölgelerini birlikte inşa ettik"

Osmangazi'deki yeni gelişim bölgelerine dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, "Sizlerle birlikte yeni bir Osmangazi inşa ettik. Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe'de 140 bin kişinin yaşadığı bir kent inşa ettik. Sağlam, depreme dayanıklı konutları birlikte ürettik. Şehrin yenilenmesi gereksinimiyle çalışmaları birlikte başlattık" dedi. Dündar, Kükürtlü Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgiler verdi ve buradaki dönüşüm tamamlanmasıyla birlikte, şehre yeni bir cazibe merkezi kazandırmış olacaklarını dile getirdi.

"Birlikte hareket etmek önemli"

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de İMSİAD'ın sektörün tüm kesimlerini bir araya getiren önemli bir kuruluş olduğunu ifade etti. Bursa'nın giderek büyüdüğünü ve geliştiğine dikkat çeken Bozbey, sektörün sorunlarını ve yaşanan problemleri yakından bildiğini, bunların birlikte hareket edilerek aşılabileceğini söyledi.

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından törene katılan konuklar, açılış kurdelesini hep birlikte kesti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.14 10:54 - Son Güncellenme: 2019.01.14 10:54 - Gülcan Tekin
A