Bursa Huzurevi'nde edebiyat günleri

Bursa Huzurevi'nde edebiyat günleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde düzenlenen edebiyat günleri kapsamında yapılan kitap okuma etkinliği farkındalık oluşturuldu.

2018.12.06 14:23 - Son Güncellenme: 2018.12.06 14:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Huzurevi'nde edebiyat günleri

Etkinliğe Bursa Vali Yardımcısı Abidin Uysal, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Numan Şeker, Huzurevleri Vakfı Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, Huzurevleri Derneği Başkanı Mustafa Gökbalkan, Gemlik Lions Kulübü Başkanı Filiz Güneş ve Geçmiş Dönem Başkanı Ercüment Öztekin, Ovaakça Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Nazım Kotan, Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özkul, Huzurevi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Saliha Helvacı katıldı.

Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Huzurevleri Vakfı, Gemlik Lions Kulübü ve Bursa Felsefe Kulübü'nün katkılarıyla Bademli Anadolu Lisesi öğrencileri kitap okuyarak olayların ve gelişmelerin kritiğini yaptı. Genç yaşlı demeden kitap okumanın insan gelişimindeki katkısının su götürmez bir gerçek olduğunu ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Abidin Uysal, okuyan nesiller yetiştirilmesi adına bu gibi etkinliklerin artırılması gerektiğini söyledi. Uysal, "Zenginlik ve fakirlik maddi imkanlarla değildir. İnsanın hayatının, gönlünün zengin olmasına bağlıdır. Hayatınızı fakirleştirmemek için de çevremize daha duyarlı olmalıyız ve bunun için çok okuyun çocuklar yetiştirmeliyiz" dedi.

Huzurevi sakinleri ve gençlerle böyle anlamlı bir projede bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Numan Şeker ise, "Öğrencilerimiz okudukları kitapları huzurevi sakinlerimize aktardılar. Böylelikle gençlerimiz geleceğimizi borçlu olduğumuz yaşlılarımızın engin tecrübelerinden yararlandı, yaşlılarımız da torun sevgisini yaşamış oldu. diye konuştu.

Oldukça renkli geçen etkinlik sonunda ziyaretçiler huzurevi etkinlik salonunu gezerek huzurevi sakinleri tarafından Huzurevi hobi atölyelerinde hazırlanan birbirinden özel eserleri inceledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.06 14:23 - Son Güncellenme: 2018.12.06 14:23 - HABER MERKEZİ
A