Bursa Heykel Rotary Kulübü'nden açık satranç turnuvası

Bursa Heykel Rotary Kulübü'nden açık satranç turnuvası

Bursa Heykel Rotary Kulübü 2016 yılından beri Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Bursa İl Temsilciliği'nin teknik ve hakem desteğiyle Açık Satranç Turnuvaları düzenliyor. Geleneksel hale gelen bu turnuvaların dördüncüsü, bu yıl, 15-17 Mart 2019 tarihlerinde Bursa Heybeli Otel'de yapılacak.

2019.03.12 18:31 - Son Güncellenme: 2019.03.12 18:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Heykel Rotary Kulübü'nden açık satranç turnuvası

Bu turnuvalarla, doğru düşünmeyi, planlı hareket etmeyi, disiplini öğreten, kişilik gelişimine olumlu etkileri olan satranç sporunun gelişmesine, sevilmesine ve yaygınlaşmasına katkı yapılması, sporcular arasında yakınlaşma, dayanışma ve dostluk sağlanması ile sporculara turnuva deneyimi kazandırılması amaçlanıyor.   Ulusal ve uluslararası düzeyde kabul ve itibar gören, ülkenin her yöresinden gelen sporcuların iştirak ettiği bu turnuvaya katılan sporcuların turnuvada elde ettiği sonuçlar, sporcuların ulusal (UKD) ve uluslararası (ELO) kuvvet derecelerine etki ediyor.




 

KAMER KAYRA'NIN BAŞARISI

Turnuva, başarılı sporcuların yetişmesine de katkı veriyor. Turnuvaya ilk günden beri iştirak eden ve ilk turnuvada puanı yalnızca 2 bin 11 olan Kamer Kayra, bugün puanını 2 bin 419'a ulaştırarak FİDE Ustası (FM) unvanını elde etti.   Kâr amacı gütmeyen, yukarıda belirtilen amaçlara yönelik olarak, yalnızca sürdürülebilirliğini ve sürekliliğini sağlamayı hedefleyen bu turnuva, Heykel Rotary Kulübü Derneği'nin ve üyelerinin gönüllü çalışması ile satranç sporunu sevenlerin ve bu spora gönül verenlerin verdikleri maddi desteğe dayanarak yaşıyor. Geçen yıl 309 lisanslı sporcunun katıldığı ve dünyanın büyük turnuvaları arasında gösterilen turnuvaya bu yıl daha fazla katılım bekleniyor.



7 TUR 3 KATEGORİ

Turnuva, İsviçre Sistemi'ne göre, 7 tur üzerinden, üç kategoride yapılacak. A Kategorisi'nde, UKD'si 1600 -2199 arasında, B Kategorisinde UKD'si 1600'ün altında, olan sporcular yarışacak. C Kategorisine ise, 10 yaş ve altındaki sporcular dahil olacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.12 18:31 - Son Güncellenme: 2019.03.12 18:33 - HABER MERKEZİ
A