Bursa Gürsu'nun tarihi mirası Avrupa'da tanıtıldı  

Bursa Gürsu'nun tarihi mirası Avrupa'da tanıtıldı  

Bursa Gürsu Belediyesi'nce hayata geçirilen "Gençlik - Avrupa Kültürel Mirası Projesi" uygulama çalışmaları kapsamında, Polonya'da, proje ortaklarıyla toplantı gerçekleştirildi.

2018.11.06 16:34 - Son Güncellenme: 2018.11.06 16:35 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gürsu'nun tarihi mirası Avrupa'da tanıtıldı  

Gürsu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği hibe desteği ile hayata geçirilen "Gençlik - Avrupa Kültürel Mirası Projesi" kapsamında, Polonya'nın  Krakow şehrinde açılış toplantısı yapıldı.  

Bursa ve Gürsu'nun tarihi zenginliklerinin proje ortaklarıyla paylaşıldığı görüşmelerde, Gürsu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Aycil ve Sanat  Tarihi  Uzmanı  Ümit Arslanoğlu tarafından kültürel  mirasın korunması  konusunda sunum gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yapılan görüşmelerin ardından, Avrupa'daki  şehirlerde kültürel  mirasın  korunmasına yönelik yapılacak  çalışma  alanları  belirlendi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Gürsumuz'un sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın zenginliğini koruyarak geleceğe taşınması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Gerek Avrupa Birliği hibe projeleriyle gerekse Belediyemizce gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ilçemizin tarihi dokusunu koruyoruz. Gürsumuz'un gelişimi için hazırladığımız proje çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor" dedi.

Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Aycil, "Bursa  şehrimiz ve Gürsu ilçemizin, geçmişten bugüne  kadar  getirdiği tarihi  birikimi  bu  proje  sayesinde  Avrupalı  proje  ortaklarımıza  tanıtma  fırsatı  elde  ettik. Belediye Başkanımız  Mustafa Işık'ın talimatları  doğrultusunda ilçemizi projelerin başkenti  yapmak  için var gücümüzle çalışıyoruz. Proje  kapsamında, ilimiz  ve ilçemiz  sınırları  içerisindeki  tüm  tarihi  alanları  tarayıp gençlerle  birlikte  çalışmalar  yürüteceğiz" dedi.

79 bin 550 euro'luk toplam bütçeye sahip olan "Gençlik - Avrupa Kültürel Mirası (Youth - European Cultural Heritage)" Projesi kapsamında yürütülecek çalışmalarla Gürsu'nun 2021'de kültür başkenti olması hedefleniyor. Polonya, Bulgaristan ve İtalya ortaklığında uygulaması yapılacak olan proje ile kültürel mirasın korunması ve gençlerin bu konuda farkındalık kazanmasını sağlamak amaçlanıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.06 16:34 - Son Güncellenme: 2018.11.06 16:35 - HABER MERKEZİ
A