Bursa Gürsu kurban bayramına hazır

Bursa Gürsu kurban bayramına hazır

Kurban Bayramı'nda kurban kesimlerinin en sağlıklı şekilde yapılabilmesi için Bursa Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi koordinatörlüğünde tüm hazırlıklar yapılmakta. 

2018.08.15 16:33 - Son Güncellenme: 2018.08.15 16:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gürsu kurban bayramına hazır

Gürsu sınırları içerisinde, Gürsu Belediyesi'nce belirlenen 10 noktada kurban kesimi yapılabilecek. Bayram süresince kesim ekiplerince hizmet verilecek.

Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi'nce yapılan hazırlıklar kapsamında; Kurban kesimine ilişkin bilgilendirmelerin yer aldığı kitapçıklar dağıtılacak. Kurban kesiminde kullanılacak sistem bakım yapılarak Kurban Bayramı'na hazırlandı. Kesim noktalarında güvenlik ve temizlik önlemleri alındı.         

"Huzurlu, bereketli ve paylaşım ruhunun hakim olduğu bir bayram olmasını diliyorum" diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Kurban Bayramı paylaşımın en yoğun yaşandığı manevi günlerimizdendir. Kurbanın manevi değerinin herkes tarafından doğru anlaşılarak yaşanacağı bir bayram olmasını temenni ediyorum. Herkese sağlıklı, mutlu, bereket ve paylaşım dolu bir bayram diliyorum" dedi.

Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi Sorumlusu Halil Eroğlu, özellikle kurbanlık sığırların 2 yaşından büyük olmasının kurbanın sahih olması için önemli olduğunu vurgulayarak; hayvanların veteriner sağlık raporunun olmasına, sağlıklı olmasına, çok zayıf ve gebe olmamasına, organlarının eksik olmamasına, sakat olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı süresince, Gürsu Kapalı Pazar Yeri' nde özel sistemle kesimler yapılabilecek.  Ayrıca, İğdir Mahallesi Dışkaya yolu üzeri 1 km döküm alanının yanında, Edemen Et Kombinesi'nde, Zafer Mahallesi Mevlana Caddesi ile Karaca Sokak'ın kesiştiği boş alanda, İstiklal Mahallesi Aşıkveysel Caddesi ile Gizem Sokak'ın kesiştiği alanda, Yenidoğan Mahallesi Mahmutoğlu Camii arkasındaki boş alanda, Yenidoğan Mahallesi Hacı Huriye Tinç İlköğretim Okulu yanındaki boş alanda, Yenidoğan Mahallesi İspir Sokak ile İnen Sokak'ın kesiştiği alanda, Sakarya Caddesi'nde ve İpekyolu Mahallesi Toki açık pazar alanında kurban kesimleri yapılabilecek.

 

              

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.15 16:33 - Son Güncellenme: 2018.08.15 16:33 - HABER MERKEZİ
A