Bursa Gürsu gençlik merkezine kavuşuyor

Bursa Gürsu gençlik merkezine kavuşuyor

Gürsulu gençler birçok faaliyeti gerçekleştirilebilecekleri "Gençlik Merkezi" ne kavuşuyor.

2018.07.24 16:51 - Son Güncellenme: 2018.07.24 16:52 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gürsu gençlik merkezine kavuşuyor

Gürsu Belediyesi'nce oluşturulan ve altyapı çalışmaları yapılan alan üzerinde hayata geçirilen "Gençlik Merkezi"nin inşası Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yapılmakta.

Gürsu'da kültürel yaşamın zenginleşmesini sağlamak amacıyla, "Kültür Kenti Gürsu" sloganıyla birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Gençlik Merkezimiz'in faaliyete başlamasıyla, ilçemizin kültürel etkinlik olanakları konusundaki mekan eksikliğini gidermiş olacağız. İlçemiz, Gençlik Merkezi ile çağdaş kent kimliğine bir zenginlik daha katmış olacak. Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak gençlerimizin sahip oldukları enerjiyi faydalı uğraşlar için kullanması yönünde olanaklar sunmak görevimiz. Gençlerimize kültürel etkinlik alanlarında sosyal yaşamın içerisinde olma imkanı sunulacak olan Merkez'in hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Osmanlı mimarisine sahip olacak Gürsu Gençlik Merkezi, 692,74 m²'lik inşaat alanında 332,02 m²'lik bina olarak inşa edilecek.

Gençlik Kültür Merkezi, gençlerin, eğitim, kültür, sanat alanlarında çeşitli eğitimler alabileceği, kültürel faaliyet yapabileceği önemli bir merkez olarak inşa edilmekte. Merkez bünyesinde; dans ve folklör salonu, müzik işliği, loby ve bekleme odası, öğretmenler odası, idari ofis, 2 adet derslik, bilgisayar işliği, plastik sanatları işliği, kütüphane, zeka oyunları işliği, el sanatları işliği ve resim işliği yer alacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.24 16:51 - Son Güncellenme: 2018.07.24 16:52 - HABER MERKEZİ
A