Bursa Gürsu'da gençler uyuşturucudan kurtulup sporcu oldu

Bursa Gürsu'da gençler uyuşturucudan kurtulup sporcu oldu

84 bin nüfuslu Bursa'nın Gürsu İlçesi Türkiye'de özlem duyulan örnek bir başarıyı gerçekleştiren ender belediyelerden. 17 bin öğrenciden 9.800'ün lisanlı spor yaptığı Gürsu'da son 3 yılda uyuşturucu madde kullanımı ve suça karışma oranı ise yüzde 74 oranında düştü. Yine ilçede 20 bin vatandaş düzenli spor yapıyor.

2018.11.07 11:25 - Son Güncellenme: 2018.11.07 11:26 - Bursa Bölge
A
Bursa Gürsu'da gençler uyuşturucudan kurtulup sporcu oldu
06:01 Bursa Gürsu'da gençler uyuşturucudan kurtulup sporcu oldu

İLGİLİ VİDEO

Bursa Gürsu'da gençler uyuşturucudan kurtulup sporcu oldu

Başta, çok sayıda farklı spor branşına ev sahipliği yapan Türkiye'nin en modern Sporcu Fabrikası ile Adrenalin Park olmak üzere her mahalleye bir spor sahası, yüzme havuzları, kamp, yürüyüş alanları, bisiklet güzergâhları oluşturan Gürsu Belediyesi'nin spor kenti hamlesi kısa sürede meyvelerini verdi.

İlçede kayıtlı 17 bin öğrencinin 9.800'ü lisanslı spor yapıyor. Yine nüfusu 84 bin olan ilçede 20 bin insan düzenli spor yapıyor. Ve bu başarı sadece bu yıl Gürsu'ya yerel, ulusal ve uluslararası tan 514 madalya getirdi.

Uyuşturucu madde ve suça karışma oranı % 74 düştü

Özellikle gençlerin ve çocukların spor yapmaların en büyük ödülü ise bugün Türkiye'nin önemli toplumsal sorunlarından biri olan uyuşturucu kullanımı ve çocukların gençlerin suça karışma oranında ki ciddi düşüş. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, resmi kayıtlara göre daha 3 yılda çocuk ve gençler uyuşturucu madde kullanımı ile suça karışma oranının yüzde 74 oranında düştüğünü açıkladı. Başkan Mustafa Işık, heyecan ve mutluluk verici gelişmelerden birisinin ise belediye desteğiyle tedavi edilen gençlerin sporla tanışmasıyla temiz kalma oranın yüzde 100'lere yaklaştığına dikkat çekti.

Bu mutluluk, gurur Gürsu'nun

7'den 77'ye spor kenti, sağlıklı Gürsu hedefleri doğrultusunda geldikleri noktanın kendilerinin en büyük yatırımı olduğunu kaydeden Mustafa Işık, ' 9 bin 800 kayıtlı lisanslı çocuk ve gençlerimizin yanı sıra ilçemizde spor tesislerimiz de düzenli spor yapan vatandaşlarımızın sayısı 20 bini geçti. Doğa ve spor alışkanlıkları kapsamında doğa yürüyüşleri ve bisiklet kullanımı girişimlerimiz de karşılık bulmaya başladı. Artık yürüyüşe çıkan ve bisiklet kullanan vatandaşlarımıza her gün yenileri ekleniyor.' dedi.

Spor yapan vatandaşlara ayrıcalıklar geliyor

Başkan Işık, düzenli olarak sabah akşam yürüyen, bisiklete binen vatandaşlarımızı teşvik etmek ve alışkanlık haline getirmek için özel bir çalışma yürüttüklerini de belirleterek, ' Akıllı telefonlarla bu süreçleri bizimle paylaşacak olan vatandaşlarımızı günlük hayatlarını kolaylaştıracak onlara avantaj sağlayacak ödüller bekliyor' şeklinde konuştu. Gürsu İlçesi, gerek lisanslı gerek düzenli spor yapan vatandaşların oranı ve spor yatırımlarıyla Türkiye'de 47 ili geride bıraktı.

Gürsu'da spor yatırımları...

Bugün Türkiye'nin farklı illerinden doğaseverlerin geldiği ve 2 milyona mal olan Gürsu Adrenalin Parkı'nda Bungalov evlerde konaklama imkânı da sunulurken, tesiste; tam otomatik olimpik trap poligonu, okçuluk poligonu, dağcılık parkuru, tırmanma duvarı, ATV safari parkuru, çok amaçlı yapay duvar (arama kurtarma ve dağcılık eğitimleri için), kampçılık alanı, gölet sporları alanı (kano sporları, su bisikleti), zipline, yamaç paraşütü başlangıç eğitim veriliyor.

Türkiye'nin 5'inci Spor Fabrikası olan ve 8 milyona mal olan Gürsu Spor Fabrikası'nda 6 adet standartlara uygun antrenman salonu, çok fonksiyonlu uluslararası standartlara sahip 1 adet dönüşümlü çok amaçlı salon ve uluslararası standarda sahip tenis kordu bulunuyor. Tesiste basketbol, voleybol, hentbol, futsal, güreş, tekvando, karate, boks, masa tenisi, jimnastik, okçuluk, fitness, judo, duvar tırmanma eğitimi veriliyor. 12 mahallede semt sahaları, yüzme havuzları,  16 spor kulübüne tesis ve düzenli malzeme desteği, tüm okulların spor salonlarının yenilenmesi yapıldı.  Gürsu Belediyespor ve Doğa Sporları birimde 12 antrenör tarafından spor ve akademi eğitimi veriliyor. Ayrıca kadınlar ücretsiz plates ve zumba dersleri veriliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.07 11:25 - Son Güncellenme: 2018.11.07 11:26 - Gülcan Tekin
A