Bursa Gürsu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu

Bursa Gürsu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu

Bursa'nın Gürsu ilçesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" coşkuyla kutlandı.

2017.07.15 23:55 - Son Güncellenme: 2017.07.16 00:00 - Bursa Bölge
A
Bursa Gürsu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkusu
04:37 Bursa Gürsu'da 15 Temmuz coşkusu

İLGİLİ VİDEO

Bursa Gürsu'da 15 Temmuz coşkusu

Gürsu Belediyesi önünde toplanan binlerce vatandaşlar ilçe meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe Kaymakam Mehmet Makas, Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçe protokolü ve binlerce vatandaş katıldı. İlçe meydanına kadar mehterle yürüyen kalabalık, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Meydanda konuşma yapan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "15 Temmuzda ülke olarak yaşadığımız hain, alçakça darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. O gece canlarını ortaya koyarak ülkemize sahip çıkan ve şehit olan vatansever kardeşlerimizi, bedenlerini hainlerin saldırılarına siper ederek, ömürleri boyunca gururla taşıyacakları gazilik nvanını alan gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ülke olarak zorlu süreçlerden geçiyoruz. Devletimizin bütünlüğüne kast eden şer güçlerin, tarihe kara bir leke olarak geçen girişimlerini bir kez daha lanetliyorum. O gece ve sonrasında, millet olarak göstermiş olduğumuz birliktelik ruhu ve ülkemize sahip çıkma inancından duyduğum gururu sizlerle paylaşmak istiyorum. O gece, haberi alır almaz Jandarma Karakolu ve Emniyet Müdürlüğümüzü ziyaret ettim. İlçemizde herhangi bir hareketlenme olmadığını anlayınca, ilçemizi vatandaşlara emanet ederek, Bursa'nın Demokrasi Meydanı'na giderek Bursalı kardeşlerimizle sabah namazına kadar nöbetimizi tuttuk. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlardan ayrılmadan nöbetimize devam ettik, çünkü mesele memleket meselesiydi. 15 Temmuz gecesi yaşanan hainliğin bir daha yaşanmaması temennisiyle, birliktelik ruhumuzdan aldığımız gücün ışığında ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacağız" açıklamasında bulundu.

Binlerce vatandaş belediye başkanının konuşmasının ardından Bursa şehir merkezinde bulunan Demokrasi Meydanı'na gelmek için yola koyuldu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.07.15 23:55 - Son Güncellenme: 2017.07.16 00:00 - Ali Yaşar
A