Bursa Gemlik'te 2.etap sosyal konut başvuruları devam ediyor

Bursa Gemlik'te 2.etap sosyal konut başvuruları devam ediyor

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması amacıyla Cihatlı Mahallesi'nde yaptırılan sosyal konutların 2. etabı için başvurular devam ediyor.

2018.10.23 11:15 - Son Güncellenme: 2018.10.23 11:15 - Bursa Bölge
A
Bursa Gemlik'te 2.etap sosyal konut başvuruları devam ediyor

Türkiye'nin en prestijli projeleri arasında gösterilen, 7 etap ve bin 400 konuttan oluşan Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Projesi'nin 2. etabında yer alan 2+1 130 dairelik sosyal konutların kuralarının 16 Kasım tarihinde çekileceği bildirildi.

Sosyal Konutların tahsisi için aranan şartlar ise şu şekilde, "Dar gelirli olmak (birlikte yaşayan ailenin aylık toplam net geliri, asgari ücretin iki katının %25 fazlasının -4 bin TL'nin- altında olmak), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Terör ile ilgili suçlardan, yüz kızartıcı suçlardan, cinsel taciz ve tecavüz suçlarından hüküm giymemiş olmak, Kendisinin, eşinin veya on sekiz yaşından küçük çocuklarının konutu bulunmamak ve kendisine tahsis edilecek konuttan daha değerli taşınmazı bulunmamak, En az 5(beş) yıldan beri ve halen Gemlik ilçesi sınırları içinde ikamet ediyor olmak ve başvuru tarihinde evli olmak. Bununla birlikte vatandaşlar başvuru güncelleme formunda yer alan 9 maddeyi de kabul etmiş sayılacak. Emekli, Engelli, Gazi, Şehit Yakını veya Konutların yapıldığı mahalle nüfusuna kayıtlı olanlar bu tür özel durumlarını, başvuru güncelleme formunun "Özel Durumu" bölümünde belirtmeleri halinde, bu özel durumları dikkate alınacak."

Ekli başvuru güncelleme formunu doldurarak imzalayan vatandaşlar, Gemlik Belediyesine kimlikleri ile bizzat teslim edecekler. Başvurular 15 Kasım 2018 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. Çekilen kuralar sonucunda aranan şartları taşıyan vatandaşlar, projedeki 2+1 dairelere yüzde 25 peşinatla, aylık 950 TL'den başlayan taksitlerle sahip olacak.

Başvuru sürecinin hemen akabinde vatandaşları bekletmeden hak sahiplerini belirlemek için kura çekim töreni gerçekleştireceklerini açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 1400 konutlu toplu konut projesi ile 7 bin kişilik yeni ve modern bir mahalle oluşturacaklarına vurgu yaparak, proje kapsamında Okul, Sağlık Ocağı, Cami, Spor kompleksi, çocuk parkları gibi sosyal donatı alanlarının da Gemlik Belediyesi tarafından yapılacağına dikkat çekti. "Vatandaşlarımızın yaşam kalitesi, konforu ve mutluluğu hizmetlerimizin ölçütüdür" diye konuşan Başkan Yılmaz, "Attığımız her temelin ve hayata geçirdiğimiz her projenin de ana hedefi budur. Çalışınca oluyor, Gemlik'i çok daha güzel günler bekliyor" dedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.23 11:15 - Son Güncellenme: 2018.10.23 11:15 - Gülcan Tekin
A