Bursa Gemlik cemevinde aşure etkinliği

Bursa Gemlik cemevinde aşure etkinliği

Gemlik Hacı Bektaşi Veli Derneği'nin düzenlediği 22. Kurban ve Aşure Lokması yoğun katılımla gerçekleşti.

2018.10.01 11:39 - Son Güncellenme: 2018.10.01 11:40 - Bursa Bölge
A
Bursa Gemlik cemevinde aşure etkinliği

Eşref Dinçer Mahallesindeki Cemevinde düzenlenen etkinliğe Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce'nin yanı sıra belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Gemlik Hacı Bektaşı Veli Derneği Başkanı Ali Kalkan, "Ebu Süfyan'ın torunu, Muaviye'nin oğlu Yezid tarafından Muhammed Mustafa'nın torunu İmam Hüseyin ve yanındaki yarenleri Kerbela Çölü'nde acımasızca katledilmiştir. Durum böyle halde Yezid'in soyundan gidenler Kerbela olayını bir iktidar kavgası gibi gösterme çabası içindedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki; Kerbela olayı bir iktidar kavgası değildir. Her insan bilir ki on bin kişilik bir ordunun karşısında elli, altmış kişilik bir kuvvetle başarı kazanılmaz. İmam Hüseyin ve yarenlerinin derdi iktidar olsaydı, şehit olacaklarını bile bile bu mücadeleye girmezlerdi. Bu mücadele zalimin zulmüne başkaldırının destanıdır. İmam Hüseyin ve şehit olan tüm canla r bize yüce ve kutsal bir emanet bırakmışlardır. Bize düşen bu emanete sahip çıkmaktır. Yüce yaradan peygamberimiz Muhammed Mustafa ve on iki imam yüzü suyu hürmetine bir daha böyle bir zulüm yaşatmasın. Yüce Allah yardımcımız, Hızır yoldaşımız olsun" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, "Rabbim inşallah bizlere bir daha Kerbela acısını yaşatmasın" diyerek başladığı konuşmasında, "Hz. Âdem'in çocukları Habil ve Kabil'den itibaren iyi ve kötünün mücadelesi devam ediyor. Yezid ve taraftarları tarihte görülmemiş bir katliama imza attılar. Hz. Fatıma validemiz ile Hz. Ali efendimizin kıymetli evladı Hz. Hüseyin Efendimiz şehit edildi. O günden bu güne iyinin tarafında olanlar çocuklarına Hüseyin, Hasan, Ali ismi verdiler. Ama Yezid ismi vermediler. Günümüzde Yezid'in torunları isim değiştirerek kol geziyorlar. İslam ülkelerinde yeni yeni Kerbelalar üretme peşindeler. Suriye'de bunu gördük. 25 yıl önce Irak'ta aynısını yaptılar. 15 Temmuz'da bunu denemeye çalıştılar. Anadolu coğrafyasında birlikte yaşayan insanlar tanklara toplara göğüslerini siper ettiler, yeni bir Kerbela yaşanmasına bu aziz millet müsaade etmedi" diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Grübüz Karakuş da, "Yezid, İslam dünyasına büyük bir kötülük yapmıştır. İslam dünyası kaç asır geçmesine rağmen bu fitneyi kapatmak için mücadele ediyor. Bir insanı öldürürseniz bir canı öldürürsünüz ama fitneyle binlerce insanı öldürürsünüz. İslam alemi böyle bir fitneyle, böyle bir müsibet ile karşı karşıyadır. İslam düşmanları İslam alemini Kerbela'ya çevirmenin gayreti içindedirler. Ama Müslüman alemi bu oyuna gelmiyor. Çünkü biz aynı inancın insanlarıyız, aynı kültürün, aynı sevincin ve aynı geleceğin tasasını taşıyan bir anlayışla yaşayan insanlarız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erkan Dede'nin okuduğu dua ile birlikte lokmalar paylaşıldı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.01 11:39 - Son Güncellenme: 2018.10.01 11:40 - Gülcan Tekin
A