Bursa Gedikler Barajında çalışmalar devam ediyor

Bursa Gedikler Barajında çalışmalar devam ediyor

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "GÖLSU" projesi kapsamında başlanan Bursa Gedikler Barajında çalışmalar devam ediyor

2018.08.28 09:28 - Son Güncellenme: 2018.08.28 09:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gedikler Barajında çalışmalar devam ediyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 'Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.' dedi.

Bursa Büyükorhan Gedikler Barajında çalışmalar devam ediyor

Çalışmaları devam eden Bursa Büyükorhan Gedikler Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile Gedikler, Peçin, Pınarköy, Çeribaşı, Yakuplar, Danacılar ve Baloğlu köylerine ait 9.240 dekar zirai arazinin sulanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 'İş kapsamında çalışmalar aralıksız devam etmektedir. 'dedi.

"Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak"

Aydın, temelden yüksekliği 42.50 metre olan Büyükorhan Gedikler Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanının ekonomik olarak rahatlamasına ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 19.219.200 katkı sağlanacağının altını çizdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.28 09:28 - Son Güncellenme: 2018.08.28 09:29 - HABER MERKEZİ
A